Leacuri pentru diabet de la mănăstiri
Ca şi în cazul altor afecţiuni, farmacia verde a naturii oferă numeroase leacuri mănăstireşti pentru diabet. Iată câteva dintre ele!
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - brusturele
Aceste buruieni, ignorate de cei mai mulţi dintre noi, sunt adevărate medicamente naturale care pot ameliora mai multe boli.
Proprietăţile vindecătoare ale brusturelui sunt cunoscute din vremuri străvechi. Este indicat celor care suferă de diabet, deoarece are rolul de a reduce producerea de glucoză la nivel hepatic, echilibrând în acelaşi timp concentraţia de insulină.
Rădăcina de brusture se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi cât mai mici. Se iau aproximativ 50 g de rădăcină, peste care se adaugă 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă la macerat 15 zile şi se agită în fiecare zi. Se strecoară şi se depozitează la rece, în recipiente mici, închise la culoare. Se ia zilnic câte o linguriţă amestecată cu o ceaşcă de apă
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - infuzia de teci de fasole
Ceaiul de teci de fasole este renumit în tratarea diabetului şi pentru scăderea glicemiei.
Se realizează un decoct din 1 lingură de teci la o cană de apă; se beau 2-3 căni pe zi. Pentru extracţie dublă: 4 linguri de plantă se lasă la macerat, peste noapte, într-un litru de apă, apoi se fierbe până scade la jumatate şi se consumă în decursul unei zile.
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - ceai de afin
Ceaiul de afin nu poate lipsi din nicio dietă a diabeticilor. Se prepară astfel: o lingură de frunze mărunţite se pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă 15 minute şi se strecoară. Se consumă 2-4 căni pe zi.
Se mai poate folosi şi sub formă de macerat: se pun două linguriţe de plantă măcinată cu râşnită de cafea în 250 ml apă, pentru 12 ore, apoi se strecoară. Se poate lua chiar praful care se obţine din frunze uscate, care se ţine sub limba câteva minute, apoi se înghite. Se poate face acest lucru de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese. Se poate adaugă acest praf în ciorbe sau mâncăruri.
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - ceai de frunze de dafin, salvie, coada-calului, gălbenele, flori mici, cimbrişor
Se fierbe o linguriţă de amestec la o cană cu apă timp de 3 minute. Se consumă zilnic trei căni, câte una înaintea fiecărei mese principale cu o jumătate de ora.
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - ovăz
Un pahar (200 ml) de ovăz nedecorticat se clăteşte cu apă rece, se toarnă într-un vas cu capac şi se opăreşte cu un litru de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă să infuzeze timp de 12 ore. Se strecoară prin trei straturi de tifon şi lichidul rezultat se bea în trei reprize, timp de o zi. Tratamentul durează trei luni, după care se face pauză o lună.