Leacuri pentru cârceii apăruţi noaptea

3 august 2017   Problemele tale

Denumiţi şi spasmele musculare sunt o contracţia involuntară a unuia sau mai multor categorii de muşchi timp de câteva secunde sau minute, fiind mai alaes întâlnite la nivelul membrelor inferioare pe parcursul nopţii. Sunt destul de disconfortante şi dureroase şi apar din diverse cauze de la suprasolicitare fizică la diminuarea lichidelor şi mineralelor din organism.

De cele mai multe ori, aceste crampe apar la nivelul picioarelor şi rareori în alte părţi ale corpului. Indiferent de cauza ce duce la apariţia acestora, îţi pot afecta atât calitatea somnului cât şi a vieţiii. Învaţă cum să previi acest aspect neplăcut cu ajutorul alimentelor.

Nu uita de ceaiul de ginkgo biloba!

Şi în acest caz avem proprietăţi antiinflamatorii şi diuretice, fiind totodată relaxant pentru organism şi evitând formarea cârceiulor în toiul nopţii dacă îl bei înainte de a merge la culcare.

Adaugă la o cană de apă fiartă 3 linguri de ginkgo biloga şi lasă 5 minute la infuzat. Strecoară şi consumă-l fără îndulcitori. Poţi să savurezi până la 2 căni pe zi.

Smoothie-ul cu măr şi sfeclă

Un conţinut optim de minerale va menţine musculatura activă şi te va feri de apariţia dureroşilor cârcei.

Mai ales dacă eşti o persoană foarte activă sau stai foarte mult timp în picioare, acest smoothie vine în ajutorul tău, având efect atât antiinflamator cât şi diuretic, Cel din urmă aspect ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la o mai bună drenare a lichidelor din organism.

Tot ce trebuie să faci este să pui într-un blender sau chiar şi storcător 2 tije de ţelină curăţate, 1 măr, 1 sfeclă de mărime potrivită şi o cană de apă. Mixează-le bine şi consumă-l imediat. dacă vrei să faci o cantitate mai mare alege să adaugi şi zeama d ela o lămâie pentru a-i oferi efectul său antioxidant şi pentru a creşte valoarea sa nutriţională.

Află ce poţi trata cu ajutorul castanelor AICI

Mierea de albine cu oţet de mere

În momentul în care se produce un dezechilibru mai ales la nivelul pH-ului, cârceii nu vor întârzia să apară. O dată cu apariţia lor se iveşte o altă problemă şi anume că nu se mai distribuie şi oxigenează corespunzător musculatura.

Astfel, poţi apela la un amestec dintr-o cană de apă, o lingură de miere de albine şi o lingură d eoţet de mere. Diluează mierea în apa călduţă adaugă oţetul de mere şi bea amestecul obţinut dimineaţa pe stomacul gol şi seara înainte de a te băga în pat.

Laptele cald cu miere şi un pic de lămâie

Combinaţia de lapte cald cu miere este bine cunoscută pentru efectul său calmant, însă dacă alegi să adaugi şi zeama de la o jumătate de lămâie vei obţine remediul perfect pentru a te proteja de apariţia cârceilor noaptea.

Masaj cu cremă de castane

Castanele au proprietatea de a îmbunătăţi circulaţia sangvină, relaxează musculatura de la nivelul memebrelor inferioare reducând considerabil contracţiile involuntare. Poţi să foloseşti uleiul de castane sau creeme cu extract de castane. Pune puţină cremă pe palme şi fă mişcări circulare de jos în sus şi apoi de sus în jos. Ţine câteva minute picioarele mai sus decât poziţia corpului şi bucură-te apoi de un somn ca la carte.

Mai multe