Indiciile unei imunităţi slăbite

5 februarie 2018   Problemele tale

Te-ai îngrăşat în mod inexplicabil

O creştere în greutate îţi poate afecta activitatea inimii, creierului şi altor organe, dar îţi slăbeşte şi imunitatea. Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces şi un index de masă corporală peste 40, care conduce la apariţia unui dezechilibru hormonal. În plus, îngrăşarea poate favoriza inflamaţii şi infecţii cărora sistemul imunitar le face faţă cu greu. Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Mănânci prea multe dulciuri? E posibil să te îngraşi peste măsură şi să devii mai sensibilă la îmbolnăviri. Chiar şi 100 de grame de zahăr pe zi inhibă pe o perioadă de 5-6 ore activitatea globulelor albe din sânge, numite şi leucocite, înmpiedicându-le să atace bacteriile care pătrund în organism.

Chiar dacă te deranjează, scurgerile nazale indică faptul că sistemul tău imunitar acţionează şi se luptă cu bacterii sau virusuri. Dacă îţi simţi nasul uscat mai des e posibil ca unele bacterii să poată pătrundă în corp mai uşor.

Citeşte şi: Cele mai bune fructe pentru imunitate

Pont

Ai persoane răcite în jurul tău şi te temi să nu te îmbolnăveşti? Foloseşte o soluţie salină cu care să-ţi cureţi nasul o dată pe zi.

Dacă eşti tot timpul în alertă, te stresezi şi-ţi faci griji ai un risc mai mare să te îmbolnăveşti. Stresul îţi slăbeşte imunitatea, mai ales dacă starea negativă se prelungeşte. În plus, dacă eşti gripat şi traversezi o perioadă presantă, e posibil ca boala să se agraveze sau să te însănătoşeşti mai greu.

Pentru a elimina toxinele, corpul are nevoie de un plus de lichide. De aceea, este indicat să bei mai multe ceaiuri şi să mănânci supe calde când ai o răceală sau gripă. Ai nevoie de mai multă apă dacă observi că:

- mergi mai rar la toaletă,

- urina este mai închisă la culoare,

- ai pielea mai uscată,

- eşti obosit, deşi ai dormi îndeajuns,

- ţi-e foame, chiar dacă abia ai mâncat.

Mai multe