Iată cele mai bune plante indiene

29 august 2010   Problemele tale

Substanţele naturale din plante sunt asimilate exact în doza de care avem nevoie. Organismul îşi extrage doza necesară şi nu se produce o supraîncărcare, ca în cazul medicamentelor de sinteză.

Substanţele naturale sunt transportate direct acolo unde organismul are nevoie. Vindecarea cu produse naturale este durabilă, profundă, în vreme ce produsele de sinteză oferă o vindecare aparentă, de scurtă durată, înlăturând doar simptomele.

Pentru a şti ce plantă este eficientă într-o anumită boală, trebuie să înţelegem cauza profundă a bolii şi să cunoaştem stările sufleteşti generate de plante. Cunoscând stările psiho-emoţionale asociate plantelor, putem să administrăm oricând remediul cel mai eficient, care acţionează asupra cauzelor profunde ale bolii.

Practicienii ayurvedici au reuşit să-şi dezvolte capacităţile de percepţie până la un asemenea grad, încât, pentru omul de ştiinţă modern, acestea par capacităţi paranormale.

Ayurveda este o artă. A trăi după această arta înseamnă a te încadra perfect în bioritmurile naturale şi a acţiona întotdeauna în armonie cu mediul şi cu natura proprie. Ayurveda deschide în interiorul nostru poarta unui univers colosal: cel al stărilor sufleteşti complexe şi minunate produse de plante şi de procedeele terapeutice naturale.

Ghimbirul alungă durerile de cap

Ghimbirul este un condiment aromat ce se prepară uzual împreună cu suc de lămâie şi miere sau sare.

Acţiuni: neutralizează toxinele, accelerează procesele de digestie şi absorbţia hranei din intestine.

Indicaţii: tuse, sinuzită, guturoi, stimulează apetitul. În cazul durerilor musculare, se recomandă o baie cu ghimbir. Se pune ghimbir măcinat într-un săculeţ de pânză care se fixează pe robinet, astfel încât apa caldă să curgă peste plantă

Cardamomul, indicat bolnavilor de astm

Cardamomul creşte în zonele semiumbroase ale Indiei. Gustul este puternic aromat, dulceag picant, cu efect încălzitor.

Acţiuni: stimulent, expectorant, provoacă transpiraţia, calmează durerile abdominale şi favorizează evacuarea gazelor intestinale.

Indicaţii: răceli, tuse, bronşite, astm, absorbţie intestinală deficitară, indigestie. Se foloseşte de obicei la prepararea prăjiturilor. Proaspăt măcinat e foarte bun în mâncărurile de legume.

Şofranul este antibiotic natural

Ghimbirul este un condiment aromat ce se prepară uzual împreună cu suc de lămâie şi miere sau sare.

Acţiuni: neutralizează toxinele, accelerează procesele de digestie şi absorbţia hranei din intestine.

Indicaţii: tuse, sinuzită, guturoi, stimulează apetitul. În cazul durerilor musculare, se recomandă o baie cu ghimbir. Se pune ghimbir măcinat într-un săculeţ de pânză care se fixează pe robinet, astfel încât apa caldă să curgă peste plantă.

Şofranul de India e planta din care se obţine pulberea curcuma, unul dintre cele mai folosite condimente în medicina tradiţională indiană. Are un gust picant, amar, astringent.

Acţiuni: este un tonic hepatic si un foarte important detoxifiant.

Indicaţii: indigestie, tuse, faringită, boli de piele, diabet, anemie. Este un antibiotic natural excepţional. Totodată, fortifică digestia, restaurând flora intestinală. Adăugat alimentelor care conţin multe proteine, ajută la digerarea lor şi previne formarea de gaze.

Pentru piele are un efect tonic şi dezinfectant, putând fi utilizat atât intern, cu lapte, cât şi extern, ca pastă.

Mai multe