Iată ce-mi doresc pentru anul care vine!

3 decembrie 2009   Problemele tale

"Mai mult timp alături de familie"

Dacă îţi petreci prea puţin timp alături de familie, atunci ar trebui să iei măsuri. În caz contrar, vei pierde multe lucruri cu care familia ta se confruntă zilnic.

În plus, studiile au arătat că persoanele care petrec puţin timp împreună cu partenerul de viaţă au şanse minime ca relaţia lor să fie una de durată. În acest sens, stabiliţi ca, de anul viitor, să staţi cât mai mult timp împreună şi să valorificaţi hobby-urile comune.

Asta pentru că, potrivit psihologilor, timpul petrecut în compania celor dragi ne relaxează şi ne încarcă pozitiv. Astfel, mergeţi împreună în parc, la film sau vizitaţi-vă rudele, iar la sfârşit de săptămână, plecaţi din oraş.

Excursiile din weekend sunt un mod excelent de relaxare şi de încărcare a bateriilor pentru o nouă săptămână.

"Nu-mi voi neglija sănătatea"

Mai ţii minte de câte ori ţi-ai propus să faci un set de analize medicale? Nu le mai amâna, deoarece multe boli nu dau simptome şi pot fi depistate doar prin analize de sânge.

Acestea sunt indicate de mai multe ori pe an, mai ales dacă ai un serviciu stresant şi o alimentaţie dezechilibrată.

De asemenea, adoptă un stil de viaţă cu multă mişcare. 30 de minute de mişcare pe zi menţin tensiunea arterială la valori normale şi greutatea sub control.

"Vreau să avansez profesional"

Consideri că a trecut suficient timp de când lucrezi la actualul loc de muncă, fără să fii promovat? Dacă te simţi pregătit să accezi pe o funcţie mai bună, dar nu ai curaj să-i spui şefului tău, formulează o rezoluţie în acest sens şi aşterne-o pe hârtie.

Odată ce ideea va prinde contur, vei observa că vei avea mai mult curaj. Psihologii spun că, atunci când simţim că suntem pregătiţi pentru o schimbare, este normal să apară sentimentul de teamă şi să dăm un pas înapoi.

"Voi strânge bani pentru zile „negre”"

Începutul de an poate fi un moment propice pentru a începe să economiseşti bani. Însă, înainte de a trece pe listă această hotărâre, stabileşte care vor fi cheltuielile mai mari pe care le vei avea de făcut în anul ce vine (de exemplu, renovarea casei sau cumpărarea unei maşini, trimiterea copilului cu o bursă la o universitate din străinătate).

În caz contrar, rişti să devii frustrat, din cauză că nu vei reuşi să pui niciun leu deoparte. Dar, chiar şi în situaţia în care vei avea cheltuieli substanţiale, există posibilitatea de a strânge bani, chiar dacă sumele vor fi foarte mici. Psihologii spun că şi sumele modice pot da sentimentul de siguranţă.

Bine de ştiut

Planurile pe care le stabileşti de Anul Nou trebuie să fie uşor de îndeplinit.

Nu face planuri nerealiste, pentru a nu fi dezamăgit.

Ar fi bine să nu uiţi de starea de sănătate. Când fizic te simţi bine, îţi va merge mai bine în general.

Indiferent dacă vei respecta sau nu ceea ce îţi propui, hotărârile de Anul Nou te pot ajuta să identifici ce merge bine sau rău în viaţa ta.

Potrivit psihologilor, persoanele care obişnuiesc să-şi stabilească planuri de Anul Nou au un stil de viaţă mai ordonat.

Mai multe