Ia-ţi porţia de energie din roşii
Iată câteva dintre “faptele” bune pe care roşia le face pentru organismul uman.
Roşiile sunt importante surse naturale substanţe nutritive, iar 100 de grame oferă necesarul zilnic de vitamine, precum A, B1, B2, B6, C şi E. În plus, din compoziţia chimică a acestora nu lipsesc acidul folic, magneziul, calciul, fosforul, fierul şi antioxidantul numit lycopen.
Roşiile au proprietăţi antimicrobiene, diuretice, digestive, revigorante, tonice, stimulează circulaţia sangvină şi ajută la refacerea globulelor roşii din sânge.
Consumate constant (3-4 roşii medii în fiecare zi), pot reduce aciditatea sângelui şi ajută la consolidarea capilarelor.
Roşiile proaspete ajută la eliminarea toxinelor din organism şi a acidului uric.
Preparate termic, ele nu-şi pierd proprietăţile şi ajută la absorbţia substanţelor nutritive esenţiale.
Cum se administrează:
Pentru efectul energizant, beţi 300 ml suc de roşii cu miere, la micul dejun.
Pentru indigestie, tulburări digestive sau viermi intestinali, mâncaţi o roşie cu sare şi piper negru, pe stomacul gol.
Ca remediu în constipaţie, beţi suc de roşii amestecat cu suc de spanac (250 ml).
Pentru igiena gurii, faceţi gargară cu suc de roşii, amestecat cu apă (250 ml). Vindecă veziculele de pe buze, limbă şi de pe mucoasa gurii.
Ca remediu în boli de piele, beţi zilnic două-trei pahare de suc de roşii.
Tonifică tenul şi-l împrospătea-ză. Aplicaţi pe faţă, cu vată, suc de roşii. După uscare, clătiţi.
Elimină punctele negre, pistruii şi roşeaţa.