Gutuile te ajută să slăbeşti

5 octombrie 2009   Problemele tale

Bune contra răcelilor

Pentru a ne păzi de răceala de toamnă, gutuile ne vin în ajutor cu multe vitamine şi minerale. Cu un conţinut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu şi fier, aceste fructe întăresc sistemul imunitar şi îl ajută să lupte împotriva virozelor respiratorii.

Sprijină eliminarea toxinelor

Au puţine calorii şi sunt bogate în fibre alimentare, care împiedică asimilarea grăsimilor. Cu 63 de calorii la 100 de grame, gutuile asigură succesul în curele de slăbire. Nutriţioniştii le recomandă persoanelor care vor să slăbească să mănânce două-trei gutui zilnic. De asemenea, au proprietăţi diuretice şi depurative. De aceea stimulează eliminarea toxinelor şi a kilogramelor în plus.

Sunt o sursă bună de antioxidanţi

În lupta cu E-urile, antioxidanţii sunt cei care ne ajută să păstrăm organismul sănătos. Specialiştii au dezvăluit proprietăţi antioxidante uimitoare ascunse în pulpa deliciosului fruct. Aceştia au plasat gutuia în topul celor mai puternice arme în lupta cu radicalii liberi.

Combat stările de vomă

O singură felie poate să taie greaţa şi combate stările de vomă. Mestecată încet, după masă, are capacitatea de a împrospăta respiraţia.

Întăresc inima

Consumul frecvent de gutui reduce nivelul de colesterol rău, care ne pune sănătatea inimii în pericol. Potasiul pe care-l găsim în aceste fructe ajută la prevenirea bolilor de inimă, reuşind astfel să menţină o tensiune optimă.

Sucul de gutui vindecă pancreasul

Sucul proaspăt de gutui face adevărate minuni în vindecarea insuficienţei pancreatice. Dacă suferiţi de această boală, beţi de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de suc de gutui. Acesta este recomandat şi persoanelor anemice.

Interzise bolnavilor de stomac

Gutuile sunt puţin mai acide decât alte fructe. De aceea e posibil ca persoanele cu hiperaciditate gastrică să nu tolereze gutuile crude.

Dulceaţa, plină de vitamine

Spre deosebire de alte fructe, gutuile îşi păstrează proprietăţile terapeutice chiar şi atunci când au fost preparate termic. Altfel spus, dulceaţa şi compotul de gutui au aceleaşi efecte benefice în afecţiunile digestive ca şi fructele crude.

Seminţele, bune contra amigdalitelor

Seminţele sunt emoliente, iar pulpa fructului este tonică. Se adaugă 1-2 linguriţe de seminţe la 100 ml apă şi se lasă la fiert până capătă consistenţa unei gelatine. Se face gargară în caz de faringită, amigdalită, stomatită. Atenţie! Seminţele consumate în cantitate mare sunt otrăvitoare.

Mai multe