Fructele, sursă sigură de sănătate pe timpul iernii
Aceşti compuşi pe care îi găsim, din belşug, în fructele proaspete sau uscate, stimulează sistemul imunitar şi ajută organismul să producă anticorpii de care are nevoie.
Pomelo grăbeşte vindecarea rănilor. Calităţile nutritive vin de la conţinutul de vitamine (A, C, P, B3, B5), biotină, acid folic, calciu, magneziu, potasiu şi fibre.
Bananele sunt surse de energie. Doar două banane pot oferi suficientă energie pentru a susţine 90 de minute de efort în timpul exerciţiilor fizice intense.
Portocalele roşii - surse naturale de vitamina C. Acestea mai conţin fier, calciu şi vitamina A, având proprietăţi curative.
Clementinele vindecă alergiile. Bogate în vitamina C, fibre şi folaţi, acestea au calităţi nutritive şi proprietăţi curative.
Grepfrut-ul roz întăreşte imunitatea. Bogat în caroten, care-i dă şi culoarea roz, această specie de grepfrut conţine de 50 de ori mai mulţi carotenoizi decât grapefruitul alb.
Kiwi previne a-pariţia afecţiunilor respiratorii. De asemenea, are proprietatea de a ajuta la vindecarea rapidă a rănilor şi la reducerea inflamaţiilor.
Perele calmează nervii. Sunt recomandate în sezonul rece pentru prevenirea gripei şi a virozelor respiratorii şi pentru tratarea reumatismului. Au efect calmant asupra sistemului nervos.
Curmalele combat oboseala. Sursă de vitamine, ele tonifică muşchii, revitalizează organismul şi sunt eficiente în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos.