Fructele roşii scad colesterolul
Merele roşii
Conţin multă vitamina C, iar cantitatea mare de fibre pe care o oferă face ca merele să lupte cu nivelul de colesterol, cu îngroşarea arterelor şi să prevină atacul cerebral şi infarctul.
Pectinele conţinute în mere sunt capabile să preia din organism chiar mercurul şi să-l elimine. Fibrele au şi un rol de prevenţie împotriva cancerului şi eliminarea din organism a substanţelor toxice.
Zmeura
E bogată în fibre, ceea ce ajută la echilibrarea colesterolului. Consumul de zmeură este recomandat în tratamentele pentru creşterea imunităţii.
Mai mult, zmeura este şi un puternic antioxidant. Foarte bogat în vitamina C, gustosul fruct reduce aciditatea din stomac, fiind astfel în măsură să prevină afecţiunile gastrice.
Pepenele roşu
Este un adevărat detoxifiant natural. Datorită conţinutului crescut de apă, pepenele curăţă rinichii şi contribuie la detoxifierea organismului.
Bogat în vitamine şi minerale, îmbunătăţeşte circulaţia şi se digeră foarte uşor.