Floarea-soarelui, secretul sănătăţii tale

3 august 2010   Problemele tale

Ştiai că seminţele de floarea-soarelui sunt o sursă importantă de vitamina E, care neutralizează substanţele vinovate pentru procesul de îmbătrânire?

La fel de bogate sunt şi în vitaminele din grupul B, ce stimulează toate funcţiile organismului. De asemenea, seminţele conţin şi magneziu, care are rolul de a normaliza tensiunea şi de a reduce riscul apariţiei infarctului.

Seleniul din compoziţia seminţelor ajută regenerarea celulelor, inclusiv a muşchiului cardiac. Este recomandat să mănânci zilnic câte un pumn de seminţe, dar nu mai mult, deoarece au multe calorii.

Tinctura întăreşte imunitatea

Tinctura din petale de floarea-soarelui stimulează imunitatea şi combate infecţiile respiratorii şi bolile pulmonare. În astfel de cazuri, este indicată administrarea unei linguriţe de tinctură de petale de floarea-soarelui de trei-patru ori pe zi, în cure de minimum trei săptămâni.

Uleiul combate colesterolul "rău"

Uleiul de floarea-soarelui stimulează buna evacuare a vezicii biliare şi are efect laxativ. Se recomandă mai ales persoanelor cu probleme biliare (dar nu în caz de pietre) şi cardiovasculare, deoarece consumul său ajută la reducerea colesterolului.

Pentru a avea acest efect, adaugă-l în salate sau ia două linguri de ulei de floarea-soarelui presat la rece, dimineaţa, la trezire, şi seara, înainte de masă. Ceaiul scade febra

Petalele de floarea-soarelui au proprietăţi antitermice, putând fi folosite cu succes pentru scăderea febrei.

Ele se folosesc sub formă de infuzie, care se prepară din două linguriţe de petale uscate la 250 ml apă. Zilnic, se consumă câte două căni.

Pont

Seminţele măcinate se pot aplica pe zone afectate de arsuri, fiindcă au efect calmant.

Mai multe