FIBRELE curăţă organismul de toxine

9 aprilie 2013   Problemele tale

Toxinele ne îmbolnăvesc întregul organism. Ne dau dureri de cap, tulburări digestive, atacă ficatul şi imunitatea, îmbătrânesc tenul. Remediul cel mai bun împotriva acestor afecţiuni este cura de detoxifiere. Iată o reţetă corectă de curăţare a organismului.

“Dacă nu avem o dietă şi un mod de viaţă sănătos, colonul, plămânii, ficatul, rinichii şi pielea, care elimină în mod natural toxinele, au nevoie de ajutor”, ne-a explicat prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Altfel, acestea sunt puse în circulaţie din nou în organism şi provoacă balonări, gaze, constipaţie, oboseală, migrene, cearcăne, păr şi piele lipsite de strălucire. O cură de detoxifiere este “tratamentul” potrivit pentru eliminarea toxinelor.

Durează între una şi trei luni, perioadă în care sunt permise doar anumite alimente, se bea multă apă şi se evită produsele din carne, lactatele grase şi alcoolul.

Fibrele stimulează tranzitul intestinal şi asigură o detoxifiere fiziologică a organismului, reducând nivelul colesterolului şi al glicemiei.

Alimentele care au un conţinut ridicat în fibre sunt: cerealele integrale, nuca de cocos uscată, drojdiile alimentare, fasolea albă uscată, cafeaua măcinată, smochinele uscate, făina de secară, migdalele dulci, lintea, susanul, seminţele de in, pâinea integrală, arahidele, zmeura, murele, stafidele, mazărea gătită, pătrunjelul crud, nucile. Exemplu de meniu

Mic dejun

Ovăz amestecat cu iaurt natural, o banană, stafide

Fructe pasate amestecate cu iaurt natural şi îndulcite cu miere după gust.

Musli cu iaurt. Puteţi prepara musli acasă din ovăz, seminţe, nuci şi fructe uscate, apoi serviţi-le cu iaurt natural.

Prânz

Supă de legume

Salată de ton cu porumb şi cartofi copţi asezonată cu iaurt

Salată mediteraneană

Cartofi copţi cu peşte la grătar şi legume fierte

Cină

Somon la cuptor cu cartofi copţi şi legume fierte

Ton şi creveţi cu tăiţei

Alimente permise

Fructele de orice tip, crude, uscate sau congelate.

Sucul de fructe, de preferat obţinut prin stoarcerea fructelor crude.

Legumele crude, congelate sau conservate în apă

Legumele boabe, orezul brun, cerealele integrale

Peştele proaspăt sau congelat

Nuci crude, alune de padure, nuci Caju, migdale, fistic

Seminţe nesărate de floarea-soarelui sau de dovleac, floricele de porumb

Iaurt natural

Usturoi, ghimbir şi alte condimente naturale

Miere

Apă, cel puţin doi litri pe zi, ceaiuri.

Alimente interzise

Carnea roşie, cârnaţii, mezelurile, burgerii, pateul, alimentele prăjite

Lactatele grase, brânza, ouăle, frişca, untul, margarina, maioneza

Pâinea, prăjiturile, biscuiţii, plăcintele, produsele de patiserie din făină albă

Chipsurile şi snacksurile bogate în sare şi arome artificiale

Ciocolata, dulceaţa şi zahărul

Alcoolul, cafeaua

Sarea

Băuturile răcoritoare, inclusiv cele dietetice.

Mai multe