Fasolea verde previne diabetul

28 iunie 2010   Problemele tale

Reduce nivelul glicemiei

Un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii împiedică asimilarea zaharurilor, datorită conţinutului de fibre alimentare al acestei leguminoase. Se recomandă curele cu o durată de o lună.

Întăreşte oasele

Un castron mic de fasole verde fiartă ne asigură aproximativ 46% din necesarul zilnic de vitamina K, aceasta fiind cunoscută pentru proprietăţile ei de a menţine sănătatea oaselor şi a ajuta la coagularea sângelui.

Previne constipaţia

Două porţii de fasole verde conţin doza ideală de fibre alimentare insolubile necesară pentru normalizarea tranzitului intestinal.

Fibrele curăţă pereţii intestinului gros şi ajută la refacerea florei intestinale, afectată de hrana nesănătoasă.

Este eficientă în curele de slăbit

Fasolea verde se digeră uşor şi elimină senzaţia de greutate în stomac de după masă. Nu trebuie să ne facem griji nici în privinţa caloriilor, deoarece o porţie nu depăşeşte 43 de calorii.

Scade colesterolul

Dacă aveţi probleme cu nivelul colesterolului, specialiştii au o veste bună. Păstăile au proprietatea de a reduce nivelul colesterolului „rău“ în medie cu 19%, iar în cazuri de excepţie chiar cu 30 la sută.

Mazărea ne dă energie

Nu mai puţin de şapte vitamine, şi anume C, B1, A, B2, B3, B6 şi şapte minerale intră în compoziţia unui bob de mazăre.

Ajută la protejarea sistemului osos, a inimii şi a vaselor sanguine. Dacă vă simtiţi obosiţi, sau lipsiţi de energie, o porţie de mazăre vă repune pe picioare.

Lintea, recomandată proaspetelor mămici

Lintea este foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului.

Acesta arde grăsimile sanguine, ajută la formarea hemoglobinei sau îmbunătăţeşte metabolismul celular. Lintea este recomandată mamelor care alăptează.

Click! spune:

Păstăile au şi contraindicaţii. În cantităţi mari, acestea trebuie evitate de către persoanele cu afecţiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare.

Mai multe