Dulceţurile au puteri vindecătoare

3 august 2010   Problemele tale

Dudele cresc imunitatea

Pentru afecţiuni cardiace, dereglări ale tensiunii, probleme reumatice şi de piele, dudele sunt un leac dovedit.

Preparatele din dude, printre care şi dulceaţa, stimulează imunitatea. Dacă se înlocuieşte zahărul cu fructoza, atunci nu numai dudele crude, ci şi dulceaţa preparată din aceste fructe poate fi de folos diabeticilor.

Consumă câte două linguriţe de dude crude, dimineaţa, înainte de micul dejun, timp de 21 de zile.

Ingrediente: 1 kg dude, 1 kg zahăr, sucul de la o lămâie.

Cum se prepară: Amestecă fructele cu zahărul şi păstrează-le la răcoare timp de trei-patru ore, până se lasă sucul.

După aceea, pune vasul pe foc şi, după primul clocot, lasă dulceaţa să fiarbă (la foc mic) 10-15 minute.

A doua zi trebuie s-o fierbi din nou, să aduni spuma şi să adaugi sucul de lămâie. După ce se răceşte, toarnă dulceaţa în borcane, pe care trebuie să le acoperi cu un capac etanş.

Păpădia reface rezerva de minerale

Substanţele active din păpădie (vitamine, minerale) revigorează întregul organism. Pentru cei cu imunitate scăzută şi care răcesc uşor, dulceaţa de păpădie este un tonic cu efecte imediate.

750 ml apă, 1 kg flori de păpădie, 1 kg zahăr, 5 lămâi.

Cum se prepară: Fierbe florile de păpădie în apă, timp de două minute. Ia vasul de pe foc şi, când conţinutul se mai răceşte, stoarce bine florile. În apa rămasă adaugă zahărul şi pune vasul să mai fiarbă încă 15 minute.

În final, pune în vas şi lămâile, tăiate mărunt, cu coajă cu tot şi lasă leacul să mai fiarbă cinci minute. Acest remediu dulce este indicat în tratarea gâtului, bronşitei, gutei şi reumatismului.

Afinele, foarte bun antibiotic

Datorită substanţelor active pe care le conţin (cantităţi importante de vitamina C, flavonoide, minerale, acizi organici), afinele sunt un antibiotic natural, care protejează flora intestinală, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, regenerează retina şi scad concentraţia zahărului din sânge.

Preparate sub formă de dulceaţă, afinele îşi păstrează, în bună parte, proprietăţile terapeutice. Dulceaţa de afine poate fi consumată şi de diabetici, cu condiţia ca în locul zahărului să fie folosită fructoza.

Pentru oricare din aceste afecţiuni, tratamentul se face dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun, când trebuie să consumi câte o linguriţă de dulceaţă pe stomacul gol.

Pentru afecţiunile cronice digestive, cardiace şi oculare, cura trebuie s-o urmezi vreme de o lună, fără întrerupere.

Ingrediente : 1 kg afine, 1 kg zahăr, 750 ml apă, o linguriţă rasă de scorţişoară şi sucul unei lămâi.

Pregăteşte un sirop din zahăr şi apă, pe care îl pui la fiert. După ce acesta începe să fiarbă, pune fructele şi adună cu grijă spuma care se formează la suprafaţa vasului. Dulceaţa este gata când siropul turnat pe farfurie stă ca un bob.

Atunci adaugă sucul de lămâie şi scorţişoara, lasă să mai clocotească două minute şi ia vasul de pe foc. Toarnă dulceaţa caldă în borcanele sterilizate în prealabil cu spirt.

Magiunul, pentru copiii mofturoşi

Foarte bogate în vitamina C, măceşele protejează organismul de infecţii, cresc nivelul de energie, stimulează vindecarea rănilor şi previn bolile de inimă, indigestiile şi formarea celulelor canceroase.

Un magiun din măceşe în amestec cu porumbe (fructe de pădure care conţin multă vitamină C, tanin, acizi organici, calciu şi magneziu, eficiente în tratamentul colitelor de fermentaţie şi al dischineziilor biliare) s-a dovedit foarte hrănitor pentru copiii anemici şi mofturoşi la mâncare.

150 g măceşe fără sâmburi, 300 g porumbe, 250 ml suc de cătină, 1 kg zahăr.

Spală fructele şi lasă-le să se înmoaie opt ore în sucul de cătină. Fierbe amestecul pe baie de aburi, apoi strecoară conţinutul într-o cratiţă.

Adaugă zahărul şi lasă să fiarbă până se leagă magiunul, apoi toarnă-l în borcane sterile. Dă-i copilului câte o linguriţă de magiun înainte de micul dejun, 21 de zile.

Mai multe