Dacă bei multă apă, scapi de acnee
În afara tratamentului prescris de medicul dermatolog, există şi remedii naturale care pot curăţa tenul.
O dietă echilibrată şi o îngrijire adecvată a pielii sunt primii paşi pentru vindecarea acneei. Iată ce te ajută:
Mierea de albine are calităţi antibacteriene şi are un rol important în dezinfectarea şi vindecarea tenului. Aplicaţi pe faţă o mască din miere, de două ori pe săptămână.
Vitamine şi minerale. Acestea se pot administra sub formă de suplimente nutritive sau din fructe şi legume proaspete. Apariţia acneei indică o proastă funcţionare a organismului sau o carenţă de vitamine şi minerale.
Cromul este un mineral util pentru vindecarea afecţiunilor pielii. Se găseşte fie sub formă de suplimente, fie în stare naturală din alimente (precum carne roşie, ficat de vită şi de pasăre, cereale nerafinate, ouă, drojdie de bere, nuci şi piper).
Vitamina A reduce producerea de sebuum, reface epiderma, întăreşte ţesuturile pielii şi previne apariţia acneei.Numită şi beta-caroten, această vitamină are efect antioxidant şi ajută organismul să elimine toxinele. Alimente recomandate: morcovi, spanac, salată verde, roşii, broccoli şi pepene galben.
Apa e esenţială pentru o piele curată şi pentru o bună stare de sănătate. Beţi zilnic 1,5-2 litri de apă. Aşa veţi putea elimina substanţele toxice din organism.
Zincul e un microelement cu proprietăţi antioxidante, antibacteriene. O dietă săracă în zinc poate duce la apariţia coşurilor. Surse naturale de zinc sunt alimentele bogate în proteine animale: carnea, peştele, fructele de mare, ouăle şi produsele lactate, dar şi drojdia de bere şi fasolea.