Cum tratezi răcelile de vară
Cătina, pentru imunitate
Ca să lupte cu răceala, organismul are nevoie de imunitate puternică, de aceea este indicat să faci o cură de întărire a acesteia. Cătina, bogată în vitamina C, este ideală pentru întărirea imunităţii.
Poţi alege siropul de cătină, pe care îl obţii din 200 de grame de fructe şi din 500 g de miere. Speli boabele, le pui în borcan şi torni mierea. Laşi într-un loc răcoros, o săptămână. Iei câte o lingură, pe stomacul gol, dimineaţa, până la vindecare.
Inhalaţiile grăbesc vindecarea
Inhalaţiile cu uleiuri esenţiale sunt un alt remediu care grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii. Acestea ajută la desfundarea nasului, la reducerea secreţiilor nazale, cât şi la calmarea tusei.
Indicate sunt cele de levănţică, plantă cu proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Încearcă şi inhalaţiile cu ulei esenţial din muguri de pin, de rozmarin şi de eucalipt. Adaugi trei-patru picături într-un lighean cu apă fierbinte. Stai deasupra vasului un sfert de oră, cu capula coperit de un prosop.
Usturoiul, antibiotic natural
Datorită alicinei, substanţă cu efect antibacterian, usturoiul se numără printre cele mai eficiente remedii naturale împotriva răcelilor de sezon. Îl poţi consuma de 2-3 ori pe zi, de la primele simptome. Ca să fie şi gustos, poţi întinde pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat şi o lingură de ulei de măsline.
Odihneşte-te cât mai des, pentru că, în somn, sistemul imunitar se întăreşte şi devine mai eficient în lupta cu răcelile. Febra trece dacă înmoi o pereche de şosete în oţet şi le ţii în picioare până când se usucă.