Cum scapi de tusea seacă

15 septembrie 2015   Problemele tale

Pătlagina

Fiindcă este bogată în mucilagii şi tanin, ceea ce o face ideală în tratarea tusei uscate. Cel mai bine este să o foloseşti sub formă de sirop. Se obţine din frunze de pătlagină proaspete, cât iei în doi pumni. Le dai prin blender, apoi torni peste amestecul obţinut un pahar cu apă clocotită, pui patru-cinci linguri de miere şi le pui la fiert, 10 minute. Iei câte linguriţă de sirop, de trei ori pe zi, până când tusea seacă dispare.

Ceapa

Ceapa este un alt leac eficient împotriva tusei, datorită proprietăţilor calmante şi antiseptice. Pui la fiert o ceapă potrivită, timp de un sfert de oră. Când se răceşte ceaiul, îl îndulceşti cu una sau două linguriţe de miere. Poţi adăuga şi o felie de lămâie, pentru ca gustul să fie mai plăcut. Bei câte o cană, de trei-patru ori pe zi.

Morcovul

Tusea uscată poate fi vindecată şi cu ajutorul morcovilor. Aceştia au un conţinut bogat de vitamine şi minerale, grăbind vindecarea infecţiilor ORL, care sunt răspunzătoare pentru apariţia tusei. Bea zilnic câte două pahare de suc de mocov proaspăt, la temperature camerei.

Scaiul vânăt

Un leac eficient împotriva tusei seci este ceaiul de scai vânăt, plantă cu puternice proprietăţi calmante şi antitusive. Ca să îl obţii, torni o cană de apă clocotita peste o linguriţă de plantă mărunţită. Laşi la infuzat un sfert de oră, apoi strecori. Se bea o cană pe zi.

Mai multe