Cum să tratezi naturist colonul iritabil
Un număr tot mai mare de persoane se confruntă cu afecţiuni precum diareea cronică, sindromul de colonul iritabil, sau parazitozele. Astfel că, sindromul de colonul iritabil (SCI) este o tulburare funcţională a aparatului digestiv, datorată perturbării motilităţii intestinale pe o perioadă de cel putin trei luni, existând şi persoane cu un colon considerat anormal de sensibil. Această problemă este de obicei semnalată pe un segment foarte larg de populaţie, mai ales în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20-50 de ani.
Transpiraţia excesivă, un posibil semn al colonului iritabil
Principalele simptome în acest caz sunt durerile abdominale tot mai dese, prezenţa diareei urmată fără explicaţie de constipaţie, balonare, disconfort abdominal mai ales după masă.
Există posibilitatea la unele persoane să se confrunte cu un episod diareic timp de câteva zile, urmată mai apoi de constipaţie. Asociat acestor simptome deloc plăcute se poate instala şi starea accentuată de somnolenţă, dureri de cap sau spate mai ales în zona lombară, transpiraţii abundente, un gust neplăcut în gură chiar şi după ce te-ai spălat pe dinţi sau nevoia repetată de a urina.
Ce este de făcut
Cel mai important pas pe care îl poţi face este să îţi schimbi alimentaţia, să elimini definitiv prăjelile, să eviţi fumatul, alcoolul sau excesul de cofeină cât şi dulciurile.
Este indicat să mănânci puţin şi des, să mesteci fiecare bucăţică extrem de bine şi să te axezi pe un consum mărit de fibre, fructe şi legume.
Află care sunt alimentele care provoacă balonare AICI
Cicoarea tonifică muşchii intestinali
Prepară un decoc dintr-o linguriţă de rădăcină de cicoare prăjită, pe care trebuie să o pui la fiert în 500 de mililitri de apă până dă în clocot. Las-o mai apoi 15 minute la infuzat, strecoar-o şi consum-o pe parcursul zilei cu înghiţituri mici.
Această plantă se pare că este extrem de utilă mai ales când digestia ta îţi dă bătăi de cap.
Menta calmează spasmele
Una dintre plantele recomandate în acest caz, care datorită ingredientelor sale active este benefică pentru a calma durerile ce apar la nivelul sistemului gastrointestinal.
Este de preferat să cosumi ceai de mentă şi nu produse cu aromă de mentă, în caz contrar efectul pe care îl vei obţine va fi taman invers.
Dacă te confrunţi cu spasme sau balonări se recomandă să consumi trei căni de infuzie de mentă pe care poţi să o prepari dintr-o linguriţă de plantă la 200 de mililitri de apă clocotită pe care să o laşi timp de zece minute la infuzat.
Ghimbirul calmează problemele digestive
Un super aliat al sănătăţii organismului tău, este indicat să îl introduci în alimentaţia ta, poţi să îl adaugi în salate, smoothie-uri, shake-uri sau să îl consumi sub formă de ceai.
Pune o linguriţă de ghimbir ras sau măcinat în 200 de mililitri de apă clocotită şi lasă-l la infuzat 10 minute, apoi consumă-l pe parcursul zilei.
Usturoiul, cel mai vechi remediu
Fierbe câţiva căţei de usturoi, scurge apă în care au fiert şi apoi pasează-i şi consumă-i înainte de masă. Sunt eficienţi în caz de infecţii intestinale, flatulenţă şi balonări. Nu ar strica să îi consumi în mod frecvent. Odată ce i-ai fiert, pasta pe care o obţii prin pisarea lor are un gust deosebit.
Argila absoarbe gazele intestinale
Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru a trata colonul iratibil, argila ajută la refacerea florei intestinale, ajută la reglementarea funcţiilor acestui aparat, mai ales pentru că absoarbe impurităţile şi gazele prezente la nivelul intestinului.
Tot ce trebuie să faci este să dizolvi într-un pahar cu apă plată o linguriţă de pulbere de argilă şi să o bei cu 30 de minute înainte de masă.
Este foarte important ca pe lângă alimentaţie, tratamente naturiste să apelezi şi yoga, masaj, meditaţie, sport, deoarece organismul are nevoie de o bună circulaţie sangvină în permanenţă şi trebuie să combaţi pe cât posibil stresul din viaţa ta.