Cum să scapi în mod natural de punctele negre

11 septembrie 2015   Problemele tale

Ei bine, trebuie să ştii că le poţi veni de hac cu ajutorul a câteva remedii simple şi naturale!

Baia cu aburi

De departe cea mai eficientă metodă de îndepărtare a punctelor negre este baia cu aburi. Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi sau până se răceşte apa.

După ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă.

Mască cu scorţişoară

Scorţişoara are un puternic efect antiseptic şi stimulează circulaţia sangvină de la nivelul pielii, fiind un excelent remediu pentru tenul acneic, cu puncte negre.

Prepară o mască naturală din 2 linguriţe de miere şi o linguriţă de pudră de scorţişoară, amestecă ingredientele până obţii o pastă omogenă şi aplic-o pe tenul perfect curăţat înainte. Lasă masca să acţioneze 15 minute, după care îndepărtez-o cu apă călduţă.

Aplică, apoi, o cremă hidratantă. Foloseşte această mască zilnic pentru a obţine efectele dorite.

Tonic din lămâie

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C, un antioxidant esenţial pentru frumuseţea şi sănătatea pielii. Aplicat pe faţă, sucul îndepărtează excesul de sebum, revigorează tenul şi netezeşte pielea.

Astfel, împotriva punctelor negre, se stoarce o jumătate de lămâie, iar cu sucul obţinut se tamponează direct zonele afectate cu ajutorul unei dischete de bumbac. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se curăţă tenul cu apă rece.

Pastă de turmeric

Condimentul are puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. În combinaţie cu ulei esenţial de cocos sau simplu, amestecat doar cu apă, pasta de turmeric se aplică pe punctele negre şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute. Se spală cu apă călduţă.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz calmează iritaţiile pielii, absorb excesul de sebum şi exfoliază cu blândeţe celulele moarte de la suprafaţa pielii. Pentru a obţine efectele dorite, amestecă o mână de fulgi cu apă distilată, apoi aplică pe tenul curat, lasă să acţioneze timp de 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Ceai verde

Profită de explozia de antioxindaţi şi vitamine din ceaiul verde, care ajută la atenuarea inflamaţiilor şi echilibrează nivelul de sebum al pielii. Prepară o infuzie din două pliculeţe de ceai verde şi las-o să se răcească. Înmoaie o dischetă de bumbac în infuzie şi aplică direct pe punctele negre. Poţi curăţa tenul după 10 minute.

Bicarbonat de sodiu

Una dintre cele mai eficiente utilizări ale bicarbonatului de sodiu este cea de soluţie de curăţare a tenului. Tot ce trebuie să faci este să diluezi două linguriţe de bicarbonat de sodiu în apă călduţă, într-un bol, şi să amesteci până obţii o pastă fină.

Umezeşte-ţi apoi faţa şi aplică pasta obţinută prin mişcări circulare. Clăteşte şi usucă-ţi tenul folosind un prosop moale şi curat.

Mai multe