Cum să scapi de herpes folosind remedii naturiste
Herpesul este o afecţiune virală pe care o poate contacta oricine şi se caracterizează prin apariţia unor vezicule mici pline cu lichid la nivelul buzelor. Aceste erupţii neplăcute ale pielii, cauzate de virusul Herpes simplex, pot fi consecinţa unei răceli, dar sunt declanşate, de obicei, de stres fizic sau emoţional. Femeile fac des herpes în perioada de menstruaţie.
Odată contactat, virusul rămâne în organism şi apare când ţi-e lumea mai dragă, sub forma veziculelor dureroase şi cu totul inestetice.
Se transmite prin contact direct
Virusul se transmite prin contact direct între veziculele persoanei cu erupţie şi pielea celuilalt, chiar dacă nu are zgârieturi sau răni. Prin contact indirect, cum ar fi folosirea aceluiaşi ruj, se transmite mai greu dar e posibil şi de evitat. Dacă ai intrat în contat cu cineva infectat nu vei şti dacă ai luat virusul decât după ce îţi faci analize fiindcă se poate manifesta oricând în timp.
Chiar dacă nu provoacă erupţii, virusul există în salivă şi se poate transmite partenerului prin sărut. Ca să te protejezi, poţi opta pentru tratamente naturiste, dar acestea sunt o solutie pe termen scurt.
Află AICI care sunt lucrurile mai puţin ştiute despre herpes
Ca să acţionezi rapid, poţi încerca să scapi de umflătura nedorită cu remedii naturiste, pe care sigur le ai prin casă. Mai jos găseşti lista completă a acestor remedii simple, rapide şi eficiente.
Ulei de măsline
Este bogat în antioxidanţi şi este unul dintre cele mai bune remedii naturiste în cazul unui herpes. Ia 1 cană de ulei de măsline, încălzeşte-l într-o cratiţă, adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă şi ceară naturală de albine. Amestecă bine, iar după ce s-a topit şi ceara, opreşte flacăra şi lasă preparatul să se răcească. Foloseşte crema rezultată pe zonele cu herpes.
Săpun şi apă caldă
Poate părea ciudat că sunt incluse la remediile naturiste, însă acest lucru se datorează faptului că o mulţime de femei se tem să atingă zona infectată cu herpes, probabil, de teamă să nu agraveze situaţia. De fapt, cu cât zona este mai curată, cu atât herpesul va trece mai repede.
Echinacea este o plantă medicinală ce nu ar trebui să lipsească din nicio locuinţă. Are proprietăţi antivirale şi este bună pentru sistemul imunitar. Poţi folosi florile, frunzele, rădăcina pentru a face ceai sau suc.
Usturoi
Luptă împotriva virusurilor, este antibacterian şi antimicotic. Pisează câţei de usturoi, apoi pune o cantitate dublă de untură curată. Pune ingredientele la bain marie timp de 3 ore până când obţii o pastă densă, strecoară, apoi lasă la răcit.
Gheaţă
Cea mai simplă metodă de tratare a herpesului acasă este gheaţa. Nişte gheaţă sigur ai prin congelator, aşa că, piseaz-o bine, pune-o într-o punguţă de plastic şi înveleşte-o într-o cîrpă de bumbac. Această compresă trebuie aplicată preţ de 10-15 minute pe herpesul care te supăra şi îţi va dezumfla zona, scăpându-te de mâncărime. Poţi repeta procesul de câte ori pe zi vrei, până dispare.
Cafea
Această metodă naturistă este eficientă, în special, împotriva herpesului din cavitatea bucală (care poate fi şi cel mai neplăcut dintre toate) şi în jurul buzelor. Nu trebuie decât să prepari sau să cumperi o cafea neagră, tare, fără zahar sau lapte şi să plimbi o înghiţitură prin gură sau să îţi înmoi buzele în ea. Procesul trebuie repetat de două ori pe zi.
Miere
Mierea este dulce şi în tratarea naturală a herpesului, mai ales aceea polifloră. Cu cât mierea este mai proaspătă, cu atât mai eficientă va fi. Iar tu trebuie doar să o aplici direct pe herpes, de 3-4 ori pe zi.
Ştiai că ...
…90% din populaţia adultă are anticorpi pentru acest virus? Prin urmare, poate fi contactat, apoi acesta se poate menţine inactiv în organism toată viaţa. Dacă purtatorul nu face boala nu înseamnă că n-o poate transmite altcuiva.