Cum să scapi de diaree

30 iunie 2016   Problemele tale

O experienţă obişnuită este diareea de vacanţă, aceasta fiind de regulă o reacţie la expunerea la bacterii străine. Însă, cere întotdeauna sfatul medicului pentru diareea ce persistă mai mult de câteva zile şi pentru intoxicaţia alimentară gravă.

Cauzele acestei afecţiuni

Unele alimente au un efect laxativ natural, de exemplu prunele sau smochinele ori pepenele roşu, astfel că excesul duce la diaree temporară.

Stresul şi anxietatea sporesc de multe ori mişcările peristaltice şi grăbesc trecerea prin intestin. Este bine de ştiut că, episoadele repetate de diaree pot indica probleme de digestie mai complexe, care trebuie tratate de către un specialist.

Atenţie! Diareea prelungită, mai ales la copiii mici, poate fi gravă, întrucât provoacă deshidratare. Aşa că, în această perioadă asigură un consum adecvat de lichide şi cere sfatul medicului.

Băutură recomandată pentru rehidratare

O băutură pentru rehidratare, banală, dar cu efecte spectaculoase, poate fi obţinută prin dizolvarea unei linguriţe de sare şi alteia de zahăr în 600 ml de apă fiartă. Păstreaz-o la frigider într-o sticlă cu capac înşurubat şi consum-o frecvent, în cantităţi mici. O altă variantă ar fi să cumperi de la farmacie suplimente cu electroliţi.

Infuziile, excelente în această perioadă

O infuzie din mai multe plante poate contribui la calmarea intestinului şi a disconfortului creat de crampe. Iată ce plante te pot ajuta în acest sens:

Turiţa mare. Această plantă este recunoscută pentru faptul că este astringentă şi curativată pentru mucoasele inflamate şi umflate ale intestinului. Ajută în gastroenterita uşoară.

Muşeţelul. Acesta are proprietăţi calmante şi antiinflamatoare, reduce impactul tensiunii asupra tractului digestiv. Specialiştii în domeniu spun că muşeţelul este una dintre primele plante la care trebuie să te gândeşti în cazaul diareii.

Creţuşca. Şi această plantă este recomandată în diaree. Ea contribuie la atenuarea acidităţii gastrice şi este uşor astrigentă.

Pătlagina îngustă. Ea are proprietăţi de calmare şi vindecare, fiind excelentă în cazurile de diaree.

Mai multe