Cum să previi migrenele prin metode simple şi naturale
Migrena poate dura de la 2 ore până la 4 zile. Există o varietate de tratamente medicamentoase pentru migrenă, dar leacurile din natură sunt cele mai indicate.
Schimbările hormonale pot fi şi ele răspunzătoare de apariţia migrenei.
Acest tip de durere de cap este mult mai întâlnit la femei, decât la bărbaţi, în special în timpul menstruaţiei. De cele mai multe ori migrena este ereditară.
Există o legătură între alimentaţie şi
. Cele mai obişnuite declanşatoare sunt ciocolata, citricele, brânza şi cofeina.
De asemenea, vinul roşu, extractele de drojdie, varza acră şi alte alimente fermentate sunt considerate cauze ale migrenei. Multe dintre acestea conţin preparatul chimic denumit tiramină, care irită vasele de sânge din creier.
Două pahare de apă rece la primele simptome ar putea fi suficiente pentru a opri manifestarea unui episod, iar ceaiul de ghimbir poate ajuta la prevenirea vărsăturilor, dacă este administrat la timp.
Levănţica şi vindecea sunt plante folositoare în cazul migrenelor. Combină cantităţi egale din ambele plante într-o infuzie şi bea câte puţin.
Adaugă 10 picături de tinctură de granat în puţină apă şi bea la un interval de 15 minute pe durata episodului de migrenă. Aceeaşi cantitate de tinctură de valeriană te poate ajuta.
Levănţica are un efect calmant, relaxant şi este un analgezic natural. Menta limpezeşte capul şi stimulează creierul. Roiniţa este un antidepresiv şi un sedativ uşor.
Nu există un test sigur pentru diagnosticarea migrenei. Medicii fac diagnosticul pe baza examenului fizic şi a antecedentelelor medicale, incluzând factorii declanşatori, simptomele şi istoria familială.
O pauză de la rutină este, unoeri, cel mai eficient remediu. De asemenea, o schimbare în stilul de viaţă este un factor important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când vine vorba despre migrene.
Evită granatul dacă eşti însărcinată sau foloseşti medicamente prescrise pentru subţierea sângelui, deoarece reduce viteza de coagulare a sângelui.