Cu ajutorul lor renunţi mai uşor la ţigări!

27 aprilie 2018   Problemele tale

Studiile recente arată că fumatul scurtează speranţa de viaţă a fumătorilor cu aproximativ 10 ani, contribuie la deteriorarea organelor şi favorizează îmbătrânirea prematură a pielii şi a organismului. Fumatul este a doua mare cauză a mortalităţii în lume, însă cu toate acestea oamenii renunţă foarte greu la ţigări. Acest viciu este asociat cu afecţiuni grave ale plămânilor, inimii, dar şi cu dezvoltarea cancerului.O ţigară conţine peste 2.000 de substanţe chimice toxice pentru organism, care favorizează în timp la dezvoltarea multor afecţiuni. Cuişoare Cuişoarele sunt condimente extrem de sănătoase şi inhibă pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomandă ca imediat după fumat să se ţină în gură câteva cuişoare timp de două ore. Ginseng Această plantă are capacitatea de a diminua din plăcerea obiceiului de a fuma. Consumat în mod regulat, ginsengul inhibă producţia de dopamină, acel neurotransmiţător responsabil pentru starea de bine, care se activează în contact cu nicotina conţinută de ţigări.

Extrapont

În ultimii ani, guma de mestecat s-a dovedit a fi foarte utilă în procesul de renunţare la fumat, cu condiţia ca aceasta să nu conţină zahăr (nocivă pentru sănătatea dinţilor). Mestecarea gumei este un truc extrem de util, întrucât acest proces ţin ocupate gura şi mintea.

Piperul Cayenne este extrem de eficient în dezintoxicarea organismului de substanţele nocive din ţigară. În plus, includerea acestui condiment în alimentaţie diminuează pofta de a fuma şi stimulează curăţarea plămânilor.

Valeriana este o plantă cu efecte sedative, care are însă capacitatea de a diminua stresul şi anxietatea provocate de renunţatul la fumat. Astfel, consumul a 2-3 ceşti de infuzie de valeriană zilnic pot ţine sub control dorinţa de a fuma. Cel mai bine este să le consumi seara, înainte de somn.

Fumatul creşte predispoziţia organismului de a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, emfizem sau boli pulmonare obstructive comune, cum ar fi bronşita, cancerul pulmonar, de esofag, pancreas sau piele.

De altfel, în cadrul unui studiu realizat de cercetătorii americani, britanici şi canadieni, s-a demonstrat că un fumător poate pierde până la 10 ani din viaţă din cauza acestui viciu.

Acelaşi studiu a stabilit că persoanele care nu au fumat niciodată au mai multe şanse să atingă vârsta de 80 de ani decât un fumător.

Însă, vestea bună este că persoanele care se lasă din timp de fumat au şanse să câştige cei 10 ani de viaţă. Astfel, persoanele care renunţă la acest viciu între 25-34 de ani, între 35-44 de ani şi între 45-54 de ani, pot recupera 10, 9, respectiv 6 ani de viaţă.

Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunţi la acest viciu, îţi prezentăm câteva remedii naturiste care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Mai multe