Cu acestea îţi regenerezi ficatul!
Decoctul de secară regenerează
Secara este excelentă pentru cei care au probleme cu ficatul. Foloseşte-o sub formă de decoct. Îţi trebuie 30 de grame de secară la 250 ml de apă rece. Bea câte 2 căni de decoct pe zi. Este un remediu care acţionează asupra ţesutului hepatic şi favorizează refacerea integrală a celulelor ficatului.
Cura cu extract de struguri
Extractul de sâmburi de struguri are efect antioxidant mai puternic decât vitamina E datorită unei substanţe numite resveratrol. În plus, ajută la buna funcţionare a ficatului şi regenerează celulele hepatice. Cura o poţi ţine 3 luni, timp în care iei câte 6 picături de extract de 3 ori pe zi sau o capsulă în fiecare zi.
Salată cu pătrunjel şi ridichi
Pătrunjelul regenerează celulele hepatice, elimină toxinele şi reduce congestia ficatului. Mănâncă pătrunjelul în stare crudă, mărunţit şi adăugat în salate sau la mâncăruri. Rădăcina de pătrunjel o poţi rede şi combina cu ţelină, ridiche sau morcov.
Ridichea curăţă impurităţile acumulate şi este indicată în regimul celor care suferă de tulburări hepatice. Te-ar mai putea ajuta siropul de ridiche neagră. Prepară-l chiar tu astfel: taie ridichile rondele, aşază straturi de felii pe fundul unui vas şi acoperă-le cu zahăr. Lasă câteva zile la macerat, până se formează un sirop gros. Bea din acest sirop zilnic 3 linguri, dimineaţa, pe stomacul gol, 30 de zile consecutiv.
Citeşte şi: Simptomele bolilor de ficat
Ceaiul de pelin
Gustul amar al ceaiului de pelin este dat de substanţe precum tuiol, artamarină şi pinen, care au şi efect antibacterian, stimulează şi revigorează ficatul, eliminând toxinele acumulate. Atât infuzia de pelin, cât şi pulberea au aceste efecte. Procedează astfel: ia o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin cu 15 minute înainte de mesele principale, ţine-o sub limbă, apoi înghite. Infuzia este recomandat să bei 2 căni de 2 ori pe zi, după masă.