Cu aceste remedii naturiste scapi de mătreaţă!

13 martie 2017   Problemele tale

Înainte de toate trebuie să înţelegi că orice dezechilibru care se petrece în interiorul organismului tău are o cauză spirituală, iar efectele vor fi vizibile şi la exterior.

Apa favorizează apariţia mătreţii

Mătreaţa poate fi generată atât de folosirea şampoanele nepotrivite, cât şi de tratamentele cosmetice pentru îngrijirea părului, dar şi de lipsa unor vitamine sau minerale din dieta zilnică.

Duritatea apei este un alt factor vinovat de apariţia mătreţei. Dacă apa din casă conţine calciu, fier şi magneziu, acest fapt poate duce la uscarea scalpului, favorizând astfel formarea mătreaţii.

Infuzia de urzici

O lingură de urzici uscate pe care le adaugi într-o ceaşcă de apă fierbinte este unul dintre remediile naturiste la îndemână în această perioadă. Lasă cel puţin o oră urzica în apa fiartă, apoi strecoară amestecul şi spală-ţi părul cu ceaiul de urzică.

Îl poţi lăsa să acţioneze 30-40 de minute, după care clăteşti.Repetă procedura de circa 3 ori pe săptămână.

Uleiul de măsline

Pune 4 linguri de ulei de masline într-un bol şi încălzeşte-l. Stoarce apoi o jumătate de lămâie în el. Remediul astfel obţinut îl aplici pe păr şi pe scalp, după care te poţi spăla cum o faci de obicei.

Oţetul de mere sau din vin

Îţi sunt necesare 3 linguri de oţet şi o ceaşcă cu apă fierbinte. Acest amestec poţi să-l foloseşti pe post de balsam după ce te-ai şamponat.

În combinaţie cu apa, oţetul te va scăpa de mătreaţă şi-ţi va face părul mai mătăsos şi mai uşor de pieptănat.

Băile de soare

Beneficiile soarelui sunt multiple şi diverse, atât timp cât nu se exagerează cu expunerea la soare. Au fost cazuri în care persoanele afectate de mătreaţă au observat o diminuare a acesteia după expunerea treptată la soare.

Soarele usucă o parte din grăsimea în exces de pe pielea capului şi contribuie la o stare generală bună.

10-15 minute în aer liber, la soare, în fiecare zi, de preferat dimineaţa, pot face minuni pentru tine din toate punctele de vedere.

Mai multe