Compresele cu ceai de muşeţel calmează durerea de ureche

8 decembrie 2017   Problemele tale

Durerea de urechi este o problem obişnuită, mai ales la copiii mici şi este în general cauzată de o infecţie. Trompa lui Eustachio, cre leagă partea din spate a nasului şi a gâtului de urechea mijlocie, poate permite bacteriilor să pătrundă în această zonă sensibilă.

Învelişul canalului auditiv este subţire şi sensibil, dacă îl scarpini sau îl curăţi excesiv. Canalul afectat va fi iritat şi va produce o scurgere de lichide.

trebuie luată în serios şi verificată de medic. Nu este bine să recurgi mereu la antibiotice. Dacă foloseşti remediile de acasă, poţi evita necesitatea unei medicaţii puternice.

Pentru a preveni lezarea canalului auditiv, evită curăţarea cu beţişoare de urechi sau scărpinarea lor viguroasă. Un analgezic poate atenua durerea, dar dacă persistă sau urechea supurează, este necesar consultul medicul.

Păstrează urechea uscată prin purtarea unor bucăţele de vată în urechi atunci când faci duş. Este foarte important să eviţi introducerea oricărui obiect în ureche dacă există cel mai mic risc ca timpanul să fie perforat.

Infuziile de muşeţel, dar şi de levănţică, lumânărică, sunătoare pot fi folosite sub formă de comprese pentru urechi. Muşeţelul are rol în atenuarea durerior surde, iar levănţica în atenuarea durerilor ascuţite.

Pune o picătură de levănţică pe un dop de vată introdus în ureche. Muşeţelul poate fi folosit sub formă de comprese calde pe partea afectată a feţei.

Copiii cu dureri de urechi recurente pot urma o dietă fără produse lactate, reducând astfel mucozităţile. În acest caz specialistul va consulta copilul pentru a nu apărea deficienţe nutriţionale.

Nu turna ulei esenţial direct în ureche!

Dacă apare puroi în ureche sau ai febră, mergi la medic!

Întotdeauna citeşte cu atenţie prospectele analgezicelor şi nu depăşi doza admisă!

Mai multe