Cele mai bune tratamente pentru anxietate
Cele mai bune tratamente pentru anxietate: tinctura de valeriană
Dizolvi 20-30 de picături de tinctură într-o ceaşcă cu apă şi iei remediul, de două ori pe zi. Poţi apela şi la suplimente alimentare pe bază de valeriană.
Efect calmant are şi uleiul esenţial de lavandă, o altă plantă cu proprietăţi calmante. Pui două-trei picături în apă călduţă în camera în care stai. Va crea o atmosferă relaxantă, care te linişteşte.
Cele mai bune tratamente pentru anxietate: infuzia de muşeţel
În mometele de stres şi de agitaţie, lasă totul deoparte şi pregăteşte-ţi un ceai de muşeţel. Are efecte puternice de calmare a stărilor nervoase.
Efectul benefic al acestei plante în ceea ce priveşte anxietatea a fost demonstrat şi de oamenii de ştiinţă americani de la Uiversitatea din Pennsylvania, în urma unui studiu la care au participat pacienţi care sufereau de axietate. După opt săptămâni în care au băut zilnic ceai de muşeţel, simptomele bolii s-au diminuat simţitor.
Şi ciupercile sunt de ajutor
Ştiai că în perioadele în care simţi că te irită orice şi eşti foarte obosită ciupercile îţi sunt de mare ajutor? Aşadar, nu ezita să adaugi în alimentaţia zilnică ciupercile, fie că alegi să le găteşti sote sau să faci o supă-cremă de ciuperci.
Acestea sunt o sursă valoroasă de proteine şi de fibre, atât de necesare organismului pentru a produce energie. Ciupercile mai conţin potasiu, cupru şi seleniu, esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos.
Cele mai bune tratamente pentru anxietate: exerciţiile fizice
În momentele de stres şi anxietate, ca să te eliberezi de energiile negative este esenţial să faci sport. Dacă nu ai posibilitatea să mergi la sală, optează pentru o alergare uşoară în parc.
Mergi cel puşin 30 de minute pe jos şi în loc să iei liftul, urcă pe scări. Şi exerciţiile de meditaţie te vor ajuta. Şi dansul sau câteva şedinţe de yoga sunt recomandate în astfel de situaţii.