Cele mai bune remedii pentru insomnie
Cele mai bune remedii pentru insomnie - ceai de salvie
Unul din leacurile care te scapă de insomnie este ceaiul sau decoctul de salvie. Decoctul se prepară astfel: pune 3-4 liguri de salvie mărunţită în jumătate de litru de apă 8-10 ore, după care filtrează amestecul. Lichidul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se mai fierbe 5 minute în jumătate de litru de apă. Amesteci cele 2 extracte şi foloseşti preparatul intern (1-2 căni pe zi).
Cele mai bune remedii pentru insomnie - ceai de tei
Ceaiul de tei calmează în câteva minute şi te îmbie la somn. Uleiurile volatile din flori de tei au efect sedativ.
Dacă se adaugă în ceai şi păducel, somnul liniştit este garantat. Păducelul, care este recomandat în stări de tensiune, de stres, normalizează ritmul cardiac şi induce o stare de calm.
Prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu amestec de tei cu păducel la o cană cu apă fierbinte şi las-o 5-10 minute. O să te bucuri de un somn uşor.
Cele mai bune remedii pentru insomnie - suc de dovleac
Dulceag şi înmiresmat, dovleacul nu este doar leguma gustoasă care ne duce cu gândul la plăcintele aromate ale bunicii. Dacă ţi se întâmplă des să ai parte de nopţi albe, un pahar cu suc de dovleac este cel mai bun remediu.
Amestecă 50 ml suc de dovleac proaspăt, cu o linguriţă de miere de albine. Tratamentul are şi o reacţie secundară plăcută: puteţi scăpa de pungile de sub ochi, care apar în timpul somnului.
Cele mai bune remedii pentru insomnie - cireşele
Pentru persoanele care nu se pot odihni bine noaptea există, odată cu venirea sezonului cald, încă o veste bună: cireşele conţin melatonină, substanţă care ajută la instalarea somnului.
Cele mai bune remedii pentru insomnie - hameiul
Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, unul dintre ingredientele indispensabile fabricării berii, responsabil atât pentru gustul amărui al iubitei băuturi, cât şi pentru o parte dintre beneficiile pentru sănătate care pot decurge prin consumarea acesteia, poate contribui şi la tratarea insomniei.
Etnobotanistul britanic James Wong a testat eficienţa hameiului pe pacienţi care sufereau de insomnie severă şi nu reuşeau să doarmă deloc noaptea.
Experimentul a constat în consumarea unei cantităţi moderate de bere de către pacienţi, înainte de somn. Majoritatea participanţilor la experiment au declarat că după ce au încercat acest remediu adorm mult mai uşor şi că somnul lor este mai profund.
Hameiul este 100% natural şi nu are niciun efect secundar, iar cercetătorii au arătat că eliberează o substanţă numită carbonil dimetilvinil, cunoscută pentru efectul sedativ şi de relaxare. În plus, vitamina B2 şi acidul nicotinic din bere care se alătură hameiului, ajută ca somnul să se instaleze mai repede.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Un consum moderat de bere este reprezentat de 330 ml cu 5% alcool pentru femei şi 660ml cu 5% alcool în cazul bărbaţilor.