Ceaiuri care elimină pietrele la rinichi

7 martie 2018   Problemele tale

Pietrele la rinichi ajung să dea simptome doar când calculii renali încep să se mişte în interiorul rinichilor sau traversează uretra. Netratate, pietrele renale dau dureri foarte mari.

În faza incipientă,

se pot trata acasă cu ceaiuri, dar dacă nu mergi la timp la medic, pot apărea complicaţii.

Păpădia este o sursă importantă de calciu, potasiu, fier, conţine vitaminele A, B, C şi D, precum şi insulină. Ceaiul de păpădie contribuie la eliminarea nisipului şi a pietricelelor la rinichi, datorită efectului depurativ şi diuretic.

Se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la 250 g apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Se beau 3 căni pe zi. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de primăvară.

Pentru dizolvarea pietrelor la rinichi este recomandat ceaiul de merişooare. Se folosesc frunzele pentru acţiunea lor antiseptică, în tratarea bolilor de rinichi şi inflamaţiilor vezicii urinare. Peste 2 linguri de frunze bine mărunţite se toarnă 100 g apă rece. Se amestecă bine şi după 15 minute se strecoară lichidul într-un vas.

Peste frunzele rămase se pune 100 g apă clocotită şi se fierb 15 minute. Vasul se ia de pe foc şi se lasă să stea 10 minute, după care se strecoară. Se amestecă ambele lichide. Se completează cu apă până la 200 g şi se îndulceşte cu zahăr. La 3-4 ore se ia câte o lingură.

Ceaiul de mesteacăn este utilizat cu succes în eliminarea pietrelor la rinichi sau a nisipului. Prin diureza puternică pe care o produce, planta face să se elimine toxinele din corp, stimulează schimburile organice, având în acelaşi timp o acţiune depurativă. De asemenea, infuzia din frunze de mesteacăn acţionează mai ales asupra litiazelor renale, mărunţind calculii şi favorizând eliminarea lor.

Ceaiul se prepară din 20 g frunze mărunţite la 200 g apă clocotită. Se acoperă şi se lasă până se răceşte, apoi se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonate de sodiu. După 6 ore se strecoară şi se bea lichidul în 2 reprize, la un interval de 4 ore.

Pentru a preveni pietrele la rinichi, bea zilnic suficiente lichide. De asemenea, o alimentaţie săracă în calciu creşte riscul dezvoltării pietrelor.

Mai multe