Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie

14 mai 2018   Problemele tale

Una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive,

apare adesea în timpul sarcinii, după naştere, în urma administrării unor medicamente sau din cauza stilului de viaţă dezechilibrat.

Simptom al unor infecţii virale sau bacteriene, diareea apare uneori în asociere cu febra şi vărsăturile, care favorizează deshidratarea. Ritmul de viaţă alert şi haotic, stresul, obiceiurile alimentare nesănătoase, sunt doar câţiva din factorii care pot dezechilibra sistemul digestiv.

Când te deranjezi la stomac ai grijă să ai în casă alimente bogate în pectină, cum sunt merele, bananele şi iaurtul.

Dă prin râşniţa de cafea cantităţi egale de frunze de frasin, rădăcină de cicoare şi coajă de cruşin. Ia o linguriţă din această pulbere seara, cu un pahar de apă.

Toarnă peste 2 linguri de rădăcină şi frunze de plantă zdobite, 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi, dimineaţa, bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă. Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu şi în tratarea constipaţiei.

Pune apa la fiert şi, când dă în clocot, adaugă o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce. Lasă să mai fiarbă 5 minute. După răcire, strecoară şi bea câte o jumătate de cană înainte de masă. Rădăcina de lemn-dulce are acţiune laxativă şi este folosită, în mod frecevent, pentru a trata constipaţia.

Umple un borca cu fructe de afine şi toarnă, cât cuprinde, apa fiartă şi răcită. Înveleşte recipientul în folie de aluminu şi ţine-l la loc răcoros. Ia câte 1 cană de sirop înainte de masă. Fructele de afin au proprietăţi antiseptice şi ameliorează, în doar 3 ore, procesul de fermentaţie.

Opăreşte o linguriţă de frunze de roiniţă, timp de 5 minute, în apa clocotită. După răcire, strecoară şi bea 2-3 căni de ceai pe zi. Infuzia este bună în caz de diaree.

Umple un borcan de 2 l cu fructe de merişoare, apoi adaugă 2 linguri de zahăr. Lasă la macerat 1 lună. Ulterior, strecoară fructele, iar în zeama obţinută pune 25 ml de alcool (la 0,5 l sirop). Bea câte 1 jumătate de pahar, diluat în apă, pe stomacul gol, înainte de micul dejun, în fiecare zi, până se tratează constipaţia sau diareea.

Evită cofeina, băuturile alcoolice sau carbogazoase şi alimentele foarte calde sau reci. Acestea pot irita tractul digestiv. De asemenea, evită ţigările pentru că pot pot prelungi perioada de suferinţă şi acutizează durerile abdominale.

Mai multe