Ceai de busuioc, împotriva răcelii de sezon
Măghiranul elimină toxinele
Se administrează sub formă de infuzie: la o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de măghiran. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, după care se strecoară.
Îndulcit cu miere, ceaiul se bea întotdeauna fierbinte. La 10-15 minute vom transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile şi căile respiratorii superioare se vor descongestiona. În cazul în care gripa s-a declanşat, ceaiul se va bea numai în afara perioadelor de febră, cu aceeaşi frecvenţă, timp de o zi.
Busuiocul energizează organismul
Administrat tot sub formă de ceai fierbinte cu miere, revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne de asemenea să stopăm procesul gripal în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut.
Se bea foarte cald, înghiţind lent şi lăsându-l să alunece pe gât, abţinându-ne să mâncăm în timpul tratamentului. O doză de şoc constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc îndulcit cu miere, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.
Faceţi băi cu muştar
Băile de picioare cu muştar sunt considerate leacuri pentru răceli mai uşoare. Amestecaţi 150 g făină de muştar cu puţină apă rece. Lăsaţi-o să stea un sfert de oră, apoi adăugaţi pasta obţinută în 4 litri de apă caldă (38 de grade).
Turnaţi-o într-un lighean şi faceţi băi la picioare. Temperatura apei nu trebuie să depăşească 40 de grade, fiindcă muştarul îşi pierde puterea.
Hrean pentru nas înfundat
Răcelile uşoare şi virozele care vin odată cu primăvara îşi găsesc întotdeauna „naşul” în leacurile bunicilor.
Hreanul este un aliat de nădejde atunci când răcim. Sinusurile congestionate şi nasul înfundat se vindecă fără greş dacă punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, sub formă de compresă, care se ţine între 5 şi 30 de minute pe frunte şi la rădăcina nasului.