Ce plante sunt bune împotriva ţânţarilor
Încearcă uleiul de lavandă
Parfumul lavandei nu este deloc pe placul ţânţarilor. Un ghiveci cu lavandă pus la tine în cameră va ţine la distanţă micile vietăţi. Poţi să ungi pielea cu ulei de lavandă (amestecat cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui), pentru a evita înţepăturile de ţânţari.
Uleiul esenţial de mentă, de ajutor
O altă plantă care alungă ţânţarii este menta. O poţi cultiva în ghivece, dar poţi folosi şi uleiul esenţial de mentă, cu care să îţi masezi pielea, mai ales dacă îţi petreci seara într-un loc în mijlocul naturii.
Sucul de aloe vera alungă ţânţarii
O altă plantă pe care ţânţarii nu o agreează este aloe vera. O poţi planta în grădină, dar şi în ghiveci, în locurile luminoase din casă. Sucul de aloe vera alungă ţânţarii, de aceea îl poţi aplica pe piele ori de câte ori ştii că trebuie să îţi petreci câteva ore în locuri în care sunt şi ţânţari.
Acest suc poate fi aplicat şi pe locul înţepăturilor, pentru că reduce inflamaţia şi grăbeşte vindecarea.
Ce remedii sunt de ajutor în caz de înţepături
Înţepăturile de ţânţari se vindecă mai repede dacă apelezi la leacuri din plante. Poţi masa zona afectată cu usturoi pisat sau cu ceapă pisată, pentru a reduce umflătura şi roşeaţa. Eficente sunt şi frunzele de varză crudă sau cele de busuioc.
Poţi să masezi locul afectat şi cu ulei esenţial de migdale. Şi compresele cu gheaţă şi infuzie de frunze de mentă sau de cimbru au efect de calmare, de reducere a roşeţii şi a umflăturii.