Ce nu ştiai că poţi trata cu varză murată

2 februarie 2016   Problemele tale

Nutriţioniştii apreciază că, pentru unii bolnavi, varză murată este mai sănătoasă decât cea proaspătă, fiind mai bogată în vitaminele B1, B2, B3, B6 şi B9. Varza murată este unicul produs alimentar vegetal care conţine vitamina B12, aliatul tinereţii. În plus, vitamina U protejează mucoasa tractului gastro-intestinal, contribuind la tratarea ulceraţiilor. De asemenea, varzăa acră are renumele de a împiedica dezvoltarea tumorilor, activând enzimele care neutralizează substanţele cancerigene.

Iată ce poţi trata cu varză murată!

Dureri de cap

Durerile de cap se pot reduce cu varză murată învelită în tifon şi aplicată în spatele urechilor şi pe tâmple. Capul se înveleşte cu un prosop. Dacă durerile sunt dese şi insuportabile, se bea şi câte jumătate de pahar de moare, de trei ori pe zi.

În cazul migrenelor puternice, dese si insuportabile, se beau şi câte 100 ml de varză murată, de trei ori pe zi.

Hemoroizi

În tratarea hemoroizilor, se beau câte 100 ml de moare încălzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Ulcer

Varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicată în tratamentul ulcerelor. Medicina naturistă oferă ca remediu în vindecarea ulcerului sucul de varză, pentru că are un conţinut ridicat în glutamină, un aminoacid cu care se hrănesc celulele care căptuşesc stomacul şi intestinul subţire.

Efectul benefic pe care-l are sucul de varză asupra membranei stomacului se datorează, arată studiile clinice, vitaminei U conţinute. Zeama de varză acră conţine această vitamină, care are proprietatea de a inhiba secreţia excesivă de acid gastric şi de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogată în mucilagii, sulf, săruri de potasiu, compuşi care oferă proprietăţi cicatrizante. Vitamina K din varză are rol antihemoragic.

SFAT: Un litru de zeamă de varză consumat în fiecare zi timp de aproximativ 2 săptămâni poate duce la tratarea ulcerului. Se recomandă ingerarea sucului în doze diferite, spre exemplu dimineaţa 300 ml, la prânz 250 ml, spre seară încă 250 ml şi înainte de culcare se mai consumă 200 ml de zeamă de varză.

Constipaţie

Fie că este vorba o constipaţie ocazională sau cronică, varza murată poate remedia această problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă. Varza poate îmbunătăţi digestia, datorită conţinutului bogat în fibre alimentare şi bacterii „bune“, care reglează flora intestinală. Fibrele alimentare din varza murată detoxifică şi ajută la eliminarea reziduurilor din colon. Pentru rezultate bune şi rapide în tratamentul constipaţiei, se recomandă consumul a cel puţin 4 pahare pe zi de suc de varză murată.

Poate preveni cancerul

Varza a dovedit calităţi excelente în prevenirea cancerului de colon. Cum poate o legumă aparent banală să „concureze“ cu tratamentele medicamentoase scumpe care luptă împotriva cancerului? Explicaţia ne-o dau oamenii de ştiinţă, care au descoperit că atunci când varza este mestecată şi digerată, un compus sulfuros din legumă interacţionează cu o enzimă, rezultând glucoză şi produşi reactivi cu proprietăţi detoxifiante asupra celulelor canceroase.

Febră la copii

Dacă un copil mic are febra, se aplică pe tălpile lui câte 2 linguri de varză murată tăiată mărunt, apoi se trag şosetele.

Afrodisiac natural

Poate cea mai surprinzătoare calitate a verzei murate cea mai surprinzatoare calitate a verzei acre este aceea de afrodisiac. Nutriţionistul croat Lejla Kazinic Kreho, specialist în probleme de erecţie, susţine ca un consum de varză murată de doua ori pe zi creşte potenţa, fiind chiar mai eficient decât Viagra.

Mai multe