Ce afecţiuni poţi trata cu prune

13 octombrie 2015   Problemele tale

Studii recente arată că beneficiile consumului de prune sunt numeroase, oamenii care consumă zilnic câte 6 prune pe o perioadă de 3 săptămâni sunt mai puţin predispuşi la afecţiuni ale oaselor, cancer de colon, nivelul colesterolului crescut.

Prunele sunt excelente pentru îmbunătăţirea stării celor care suferă de arteroscleroză, hipertensiune sau boli de rinichi. Colorantul numit resveratrolul, care se găseşte în aceste fructe, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, de 5o de ori mai puternic decât vitamina E, de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Prunele sunt printre cele mai bune fructe care luptă împotriva oboselii, scăderii memoriei, constipaţiei. Conţinutul bogat de săruri minerale, vitamine şi alte substanţe, fac din aceste fructe ideale pentru diete şi prevenirea multor boli grave.

Iată, aşadar, cum poţi folosi prunele pentru sănătatea ta!

Ce afecţiuni poţi trata cu prune - constipaţie

Prunele fac parte din fructele de top pentru com­ba­terea constipaţiei. Pentru prepararea unui bun laxativ se recomandă următoarea reţetă: 20 de prune uscate se crestează de-a lungul lor, cu un cuţit bine ascuţit, apoi se pun într-un vas cu apă, unde se ţin o zi întreagă, pentru a le rehidrata. Se fierb 2-3 ore cu multă apă, care se schimbă de trei ori în cursul fierberii, apoi se scurg. Se bea cald lichidul de consistenţă gelatinoasă, care are rolul de a uşura digestia.

Ce afecţiuni poţi trata cu prune - hemoroizi

În alimentaţia persoanelor cu predis­poziţie la apariţia hemoroizilor se recomandă consumul de prune sau de mâncăruri, gemuri, marmelade pe bază de prune, întrucât acestea relaxează tranzitul intestinal.

Ce afecţiuni poţi trata cu prune - hipercolesterolemie, hipertriglicidemie, diabet zaharat non insulinic

Se recomandă consumul de pru­ne proaspete sau uscate, cel puţin de două ori pe săptămână.

Ce afecţiuni poţi trata cu prune - previn osteoporoza şi tratează menstruaţia neregulată

Faptul că prunele sunt bogate surse de vitamina K, le face un element important în coagularea sângelui şi sănătatea oaselor. Deficitul de vitamina K duce la pierderi de sânge şi fragilitatea oaselor. Aşadar, femeile ar trebui să fie mari consumatoare de prune.

Prunele uscate sunt recomandate pentru prevenirea osteoporozei. Polifenolii şi potasiul din prune îmbunătăţesc densitatea osoasă şi previn pierderea masei oase din cauza deficitului de hormon ovarian. Consumul de prune ajută la menţinerea sănătăţii oaselor chiar şi atunci când procesul de deteriorare a început.

Prunele sunt perfecte pentru tratarea menstruaţiei neregulate şi ajută şi la detoxifierea stomacului. De asemenea, ajută la răcirea corpului în stările de bufeuri şi stările sufocante de la căldura excesivă din corp.

Ce afecţiuni poţi trata cu prune - reglează glicemia din sânge şi previn diabetul

Prunele proaspete au acţiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de prevenţie a diabetului. Ele previn apariţia acestei boli prin stimularea metabolismului glucidic. Pentru prevenirea diabetului se consumă doar fructele proaspete, nu şi cele uscate, care au concentraţii ridicate de glucide şi au suferit pierderi ale proprietăţilor active prin uscare.

Deşi nu sunt bogate în fier, prunele combat anemia prin concentraţia mare de vitamina C. Aceasta nu are doar rol antioxidant, dar are rol şi în procesul de refacere al structurilor conjunctive, deci menţin sănătatea ţesuturilor şi elasticitatea pielii. Mai mult, vitamina C contribuie la absorbţia fierului în organism, deci este un bun aliat în lupta cu anemiile feriprive.

Persoanele ce doresc să se menţină cât mai tinere şi mai sănătoase, ar trebui să ştie că prunele previn arteroscleroza şi scad colesterolul. Aşadar, prunele menţin inima sănătoasă.

Mai multe