Cafeaua nu dă dureri de cap

25 februarie 2011   Problemele tale

Usturoiul, duşmanul colesterolului rău.

Fals. S-a demonstrat ştiinţific faptul că o cură de usturoi nu influenţează deloc nivelul colesterolului din organism.

Tratamentul hormonal reduce riscul bolilor de inimă.

Fals. De obicei, femeile la menopauză apelează la acest tratament. El nu ameliorează activiatea cardiacă. Dimpotrivă, cresc şansele apariţiei cancerului la sân.

Micul dejun, cea mai consistentă masă.

. S-a demonstrat că masa de dimineaţă trebuie să conţină maximum 800 de kilocalorii. Nu trebuie epuizat totalul nutritiv al organismului de la primele ore (1.800 kilocalorii - 2.200 kilocalorii/adult).

Controlul de sânge pentru vitamina D.

Inutil. Un studiu realizat de Institutul American de Medicină a arătat că aceste analize de sânge sunt inutile. Asta pentru că toţi avem necesarul de vitamina D în oase (20 nanograme per milimetru). Şi asta fără a lua pastile de calciu cu D3.

Vitamina E previne bolile cardiace.

. Două studii din 1993 arătau faptul că un tratament îndelungat cu vitamina E reducea riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. În 1996 şi 2000 s-a demonstrat că nu e aşa.

Tratamentul cu estrogen combate Alzheimer.

Fals. În 1996, s-a consacrat ideea că terapia cu estrogen reduce riscul apariţiei Alzheimerului la femeile în vârstă. În 2004, s-a demonstrat contrariul.

Antidepresivele ne calmează.

. S-a demonstrat că majoritatea calmantelor au un efect nociv asupra creierului, dezvoltând un soi de dependenţă chimică. Astfel, odată întrerupt tratamentul, depresia se reinstaurează mult mai agresiv.

Cafeaua afectează încheieturile şi dă dureri de cap.

S-a vehiculat ideea că o persoană care consumă constant cafea are deficienţe de calciu în organism. S-a demonstrat că nu produce dureri de cap, ale încheieturilor sau artrită.

Fumatul ucide.

Un studiu privind morbiditatea pe intervalul 2000-2005 a poziţionat fumatul abia pe poziţia 8 în topul cauzelor de deces.

Batoanele proteice, sănătoase.

. Studii arată că batoanele pe bază de cereale, soia sau fructe sunt departe de a fi soluţia potrivită pentru o alimentaţie sănătoasă. Ele produc o aciditate mare a lichidelor din organism.

Mai multe