Borşul te menţine sănătos şi energic

21 aprilie 2017   Problemele tale

Un produs100% natural, borşul are la bază procesul de fermentaţie a tărâţei, un tonic natural plin de minerale din complexul de vitamine B şi multă vitamina C. Datorită tărâţei de grâu, care la rândul ei conţine vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi, borşul este un elixir al sănătăţii.

Vindecă ficatul şi detoxifică organismul

Sănătatea ficatului este esenţială în menţinerea sănătăţii optime. Acesta filtrează sângele care vine din tractul digestiv, înainte de a trece în restul corpului. Metabolizează medicamentele administrate şi elimină substanţele chimice. În momentul în care ficatul este lezat, toate organele au de suferit de pe urma lui. Trebuie menţionat că el produce bila, menţine imunitatea, descompune hemoglobina .

Abuzul de orice natură fie că este alcool, tutun, prăjeli, zaharuri, distruge încet dar sigur unul din cele mai importante organe din organism.

Află care sunt ciorbele tămăduitoare AICI

Te scapă de oboseala inexplicabilă

Dacă resimţi o oboseală inexplicabilă este momentul să ţii o cură pe bază de borş care se prepară în felul următor: - 2 kilograme de sfeclă roşie

- un cubuleţ de drojdie

- 2 legături de mărar

- 2 legături de pătrunjel

- 2 legături de leuştean

- o căpăţână de usturoi natural

- o mână de mălai

- apa şi un borcan de 6 litri

Curăţă sfecla, spal-o, tai-o în bucăţi şi pune-o în borcan. Adaugă verdeaţa spălată, fără să o tai, căţeii de usturoi, drojdia, mălaiul şi completează cu apă până umpli borcanul. Acoperă cu o farfurie şi lasă 7 zile să se macereze, timp în care mai amesteci. Strecoară apoi lichidul obţinut şi depozitează-l în recipiente ermetice la frigider.

Poţi să consumi până la 3 căni pe zi. Dar ţine cont de faptul că este uşor purgativ şi ai nevoie de o lună pauză după o lună de administrare.

Află ce alte proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii are borşul AICI

Facilitează lupta cu kilogramele

Vei slăbi mai uşor dacă timp de 3 săptămâni vei consuma acastă băutură cu 15 minute înainte de masă. Creşte măsura de la o zi la alta până ajungi la şapte căni pe zi. Apoi după o pauză de şapte zile repetă procedura.

În cazul în care nu îţi place gustul său acru poţi să adaugi în el apă, suc de mere sau un pic de sirop de sfeclă sau suc de sfeclă făcut în casă fără zahăr.

Ştiai că...

...în Oltenia, se spunea că borşul cel mai bun este cel făcut de oamenii iuţi şi harnici?

...în Moldova, borşul era remediu pentru copiii deocheaţi, care nu mâncau şi plângeau des, dar şi pentru oamenii “leneşi la mâncare şi la muncă”?

...reglează glicemia, fiind util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2?

...persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită)?

Mai multe