Berea îţi poate întări oasele

22 iulie 2010   Problemele tale

Berea conţine vitamine care echilibrează dieta, fibre care ajută la digestie, antioxidanţi care previn degenerarea celulară şi îmbătrânirea prematură şi minerale care scad riscul de osteoporoză.

Cercetătorii avertizează că aceste efecte pozitive vin ca urmare a unui consum moderat de bere (350 ml la femei şi 700 ml la bărbaţi).

Bărbaţii care beau bere au un risc statistic semnificativ mai mic de boală coronariană decât cei care beau alte tipuri de alcool.

O halbă de bere conţine 20% din doza zilnică recomandată de fibre. Acestea ajută la scăderea colesterolului “rău” (LDL).

Berea păstrează şi protejează densitatea minerală a oaselor. Berea de orz şi de malţ, mai mult decât cea din grâu, conţine, în cantităţi semnificative, siliciu. Acesta e un mineral uşor asimilat de organism şi care ajută la absorbţia calciului şi la prevenirea osteoporozei.

Consumul moderat de bere previne ulcerul şi cancerul de stomac.

Bărbaţii care beau 350-500 ml de bere pe zi au cu 40% mai puţine şanse să facă pietre la rinichi. Aceasta deoarece berea conţine substanţe cu efect diuretic.

Berea neagră conţine antioxidanţi care reduc la jumătate ris-cul de cataractă, o boală care apare o dată cu îmbătrânirea.

Bogată în aminoacizi, vitamina B şi fier, berea e recomandată persoanelor anemice, celor aflate în convalescenţă, dar şi celor care au slăbit foarte mult.

Un pahar de bere rece, băut dimineaţa, pe stomacul gol, poate reduce simptomele mahmurelii.

Mai multe