Berea ajută digestia

30 iulie 2016   Problemele tale

Berea conţine vitamine precum cele din complexul B, precum şi potasiu, magneziu şi carbohidraţi. În plus, poate duce scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare dacă e băută cu moderaţie.

Medicul nutriţionist Corina Zugravu subliniază că berea contribuie şi la buna funcţionare a sistemului digestiv. Un pahar cu bere consumat după o masă copioasă poate îmbunătăţi digestia.

Fibrele din această băutură pot stimula secreţia de acid gastric şi alte substanţe nutritive necesare pentru un tranzit intestinal corespunzător.

Pentru a te bucura de beneficiile berii, trebuie să te încadrezi în limitele unui consum moderat: 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de cel mult 5%.

Bere blondă cu 5% alcool

100 ml

Calorii 43,2

Proteine 0,4 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 4,4 g

Bere brună cu 7% alcool

100 ml

Calorii 48

Proteine 0,3 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 5,7 g

Bere blondă nefiltrată 5,5% alcool

100 ml

Calorii 41

Proteine 1 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 4 g

Bere fără alcool

100 ml

Calorii 19

Proteine 0 g

Lipide 0

Carbohidraţi 4 g

Bere cu lămâie

100 ml

Calorii 37

Proteine 0 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 6 g

Bere cu aromă de tequila 5,9% alcool

100 ml

Calorii 56,1

Proteine 0 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 1 g

Mai multe