Berea ajută digestia
Berea conţine vitamine precum cele din complexul B, precum şi potasiu, magneziu şi carbohidraţi. În plus, poate duce scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare dacă e băută cu moderaţie.
Medicul nutriţionist Corina Zugravu subliniază că berea contribuie şi la buna funcţionare a sistemului digestiv. Un pahar cu bere consumat după o masă copioasă poate îmbunătăţi digestia.
Fibrele din această băutură pot stimula secreţia de acid gastric şi alte substanţe nutritive necesare pentru un tranzit intestinal corespunzător.
Pentru a te bucura de beneficiile berii, trebuie să te încadrezi în limitele unui consum moderat: 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de cel mult 5%.
Bere blondă cu 5% alcool
100 ml
Calorii 43,2
Proteine 0,4 g
Lipide 0 g
Carbohidraţi 4,4 g
Bere brună cu 7% alcool
100 ml
Calorii 48
Proteine 0,3 g
Lipide 0 g
Carbohidraţi 5,7 g
Bere blondă nefiltrată 5,5% alcool
100 ml
Calorii 41
Proteine 1 g
Lipide 0 g
Carbohidraţi 4 g
Bere fără alcool
100 ml
Calorii 19
Proteine 0 g
Lipide 0
Carbohidraţi 4 g
Bere cu lămâie
100 ml
Calorii 37
Proteine 0 g
Lipide 0 g
Carbohidraţi 6 g
Bere cu aromă de tequila 5,9% alcool
100 ml
Calorii 56,1
Proteine 0 g
Lipide 0 g
Carbohidraţi 1 g