Aşa tratezi uşor infecţiile urinare!

16 mai 2018   Problemele tale

În general, oricine poate suferi de infecţii urinare. Femeile sunt mai predispuse la acest tip de boală, de aceea este important să acorde o atenţie sporită tipului de tratament.

pot afecta rinichii, uretrele şi vezica. Cauzele maladiei sunt multiple, de la o igienă necorespunzătoare până la apariţia pietrelor la rinichi, răceli netratate sau prezenţa unor bacterii precum E-coli.

Evită băile cu spumă şi foloseşte produse de igienă care nu conţin parfum, pentru a nu irita uretra şi vezica urinară. Nu sunt indicate nici duşurile vaginale, pentru că pot perturba echilibrul florei locale, crescând riscului contaminării cu bacterii.

Peste o mână de cozi de cireşe uscate toarnă 2 căni de apă şi lasă-le să fiarbă 10 minute. Focul trebuie să fie fixat la minimum. La final, acoperă vasul şi mai aşteaptă 20 de minute, înainte de a strecura şi bea decoctul.

Dacă nu-l poţi bea într-o singură repriză, împarte cantitatea în 3 şi ia acest leac de-a lungul unei zile. Pentru a avea rezultate bune, bea decoctul pe o perioadă de 2 săptămâni.

Toarnă apa clocotită peste 3 linguri de plantă uscată, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După ce s-a răcit, strecoară ceaiul. Băile de şezut cu această infuzie calmează durerile, crampele şi tratează infecţia urinară.

Toacă 1 lingură de frunze de ghimpe şi pune-le într-un borcan cu apă. Pune amestecul la macerat, la temperatura camerei, aproximativ 8 ore. Strecoară şi bea 3 căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Leacurile cu ghimpe au proprietăţi antiseptice şi sunt de ajutor în prevenirea infecţiilor urinare.

Peste 2 linguriţe de pulbere de pir toarnă apa clocotită. Lasă la infuzat 10 minute. Strecoară şi bea infuzia, la temperatura camerei, de 3 ori pe zi. O poţi îndulci cu puţină miere.

Deoarece are proprietatea de a scădea tensiunea, pirul nu este recomandat în cure mai mari de 14 zile persoanelor care suferă de hipotensiune.

Mai multe