Aşa îţi alini durerile în gât!
Ghimbir
Te ajută să faci câte o gargară de 3 ori pe zi cu 100 de ml de apă sau cu ceai cald de plante medicinale în care pui o linguriţă de tinctură de ghimbir. Leacul este indicat în afecţiuni respiratorii, viroze, gripe, şi în alte situaţii: lipsa poftei de mâncare, astenie, indigestie, rău de maşină. Atenţie! Tinctura de ghimbir trebuie evitată de cei care au sensibilitate gastrică, ulcer ori gastrită hiperacidă, deoarece creşte aciditatea gastrică. Muguri de plop
Tinctura de muguri de plop stimulează imunitatea. Amestecă 4 linguriţe de tinctură cu 1 lingură de miere şi ia câte 1 linguriţă din oră în oră, de-a lungul unei zile. Repetă procedeul şi în următoarele 2 zile sau atâta timp cât persistă durerea de gât. Remediul poate fi folosit şi în alte situaţii: tuse, amigdalită, bronşită.
Găseşti mai multe leacuri pentru durerile de gât AICI
Răşină de brad
Tinctura de răşină de brad are efectul unui antiinflamator, antiseptic respirator, expectorant şi antitusiv. Este recomandată pentru calmarea durerilor de gât şi a tusei productive. Ia de 3-4 ori pe zi câte 1 linguriţă de preparat de răşină de brad, combinat cu 1 lingură de miere. Repetă procedura de-a lungul a 3 până la 5 zile, în funcţie de durata simptomelor.
Extractul hidroalcoolic de echinacea poate fi folosit în guturaiul cu dureri de gât, gripa, laringita, amigdalita, faringita, răguşeala. Este indicat şi în oboseală cronică, herpes, acnee, candidoză, infecţii urinare. La primele semne de răceală, ia din 2 în 2 ore câte 1 linguriţă de tinctură de echinacea amestecată cu puţină apă sau ceai. Repetă schema şi a doua zi, apoi redu doza la 2 linguriţe pe zi, până la dispariţia simptomelor de guturai.