Articulaţii sensibile? Iată soluţiile!
Peste 50% din persoanele de peste 50 de ani sunt diagnosticate cu o formă de reumatism. În plus, din ce în ce mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu boli reumatice. Din fericire, astfel de afecţiuni, tratate de timpuriu, răspund bine la tratamentul naturist.
Orzul verde, un bun regenerator
Sucul de orz verde stimulează regenerarea ţesuturilor articulare. Nutrienţii valoroşi pe care-i conţine planta: fibre solubile, vitaminele din complexul B şi numeroase minerale (calciul şi potasiul) uşurează durerile reumatice şi reîntineresc organismul.
Doza zilnică este de 100 ml de suc proaspăt. Poţi urma un tratament şi cu capsule de orz verde: una sau două tablete, timp de o lună.
Sucul de cartofi, antiinflamator
Pentru a prepara suc proaspăt, cartofii nu trebuie curăţaţi de coajă, iar înainte de a-i introduce în storcător, trebuie spălaţi bine.
Se consumă zilnic cel puţin două pahare de 200 ml cu suc timp de cel puţin 10 zile. Specialiştii spun că acest suc este un antiinflamator puternic şi se aseamănă cu efectul terapeutic al cortizonului, medicament indicat în inflamaţiile articulare.
De asemenea, poţi consuma suc proaspăt de morcov, care se bea amestecat cu suc de cartofi, căruia îi îmbunătăţeşte gustul şi îi sporeşte puterea terapeutică. În plus, morcovul conţine mai multe substanţe protectoare pentru articulaţii.
Muşeţelul combate inflamaţiile
Masajele cu decoct de muşeţel au efecte antiinflamatoare. Decoctul îl prepari din şase linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită (se lasă să se infuzeze o jumătate de oră).
Masajul îl faci cu acest decoct cald, nu fierbinte, în care adaugi 10 picături de ulei esenţial de muşeţel. După masaj, zona bolnavă o acoperi cu un prosop. Tratamentul îl faci seara, cel puţin 10 zile consecutiv.
Fă masaj cu uleiuri
Acidul gamma linoleic, pe care îl găseşti în magazinele cu produse naturiste, ajută la stoparea distrugerii ţesuturilor articulare.
Acest remediu, cu care masezi zona bolnavă, este rezultatul unui amestec de uleiuri extrase din două plante cu principii active foarte puternice: luminiţa nopţii şi limba mielului. Terapeutul este cel care stabileşte cu exactitate durata tratamentului, în funcţie de gravitatea bolii.
Lavanda, leac pentru trup şi suflet
Masajul articulaţiilor cu ulei de lavandă este eficient nu numai în faza incipientă a bolii reumatice. Tratamentul este simplu: masezi zona bolnavă cu un ceai cald de lavandă, în care ai pus 20 de picături de ulei, tot de lavandă.
Acoperă zona bolnavă cu un prosop care să menţină căldura. Tratamentul se repetă timp de 15 zile. Specialiştii au constatat că terapia cu lavandă îmbunătăţeşte şi starea psihică a bolnavului.
Argila, bună în cazurile cronice
Pentru articulaţiile rigide, băile cu argilă sunt leacuri binevenite, deoarece aceasta calmează durerile foarte puternice.
Pentru o baie este necesar un kilogram de argilă, care se dizolvă în cada cu apă caldă, la o temperatură care nu trebuie să depăşească 37 de grade C. Se recomandă 12 băi a câte 15 minute fiecare.