Ai probleme cu prostata? Aceste remedii te pot ajuta!
În cazul în care în familie există antecedente de acest fel trebuie să faci un control medical anual. Primordial este eliminarea acoolului, să te fereşti de umezeală şi să eviţi pe cât posibil condimentele iuţi precum piperul şi ardeiul iute. Aceşti trei factori sunt cei mai mari inamici ai prostatei după care urmează fumatul.Încă de la primele simptome este indicat să apelezi la băile de şezut seara înainte de a te băga în pat.
Iată la ce remedii naturiste poţi apela pentru a rezolva problemele de prostată:
Seminţele de dovleac
Remedii eficiente în caz că ai probleme cu prostata, seminţele de dovleac sunt bogate în grăsimi nesaturate şi în zinc. Pot fi consumate în foarte multe feluri, însă este important să le alegi pe cele crude. Fie că le pui în salate, fie în iaurt sunt o alegere sănătoasă şi de efect.
Află ce analize sunt necesare pentru prostată AICI
Exerciţiile Kegel
Aceste exerciţii, făcute în mod constant de femei, sunt de un real ajutor şi pentru bărbaţi. Constau în încordarea muşchilor din jurul anusului şi a scrotumului.
Repetă acest exerciţiu de 10 ori, de 4-5 ori pe zi. Astfel, circulaţia sângelui spre aceste ţesuturi va spori. Acest exerciţiu poţi să-l faci oriunde, oricând.
Sucuri naturale
Sucul natural de morcovi în special este recomandat celor care suferă de prostatită. E nevoie de aproximativ 300 ml de suc de morcovi la care poţi adaugi 200 ml suc de spanac. Acesta din urmp îi va spori calităţile nutritive.
Vitamina E
Vitaminele sunt esenţiale bunei funcţionări a organismului, mai ales vitamina E care s-a dovedit a fi un puternic leac pentru combaterea problemelor de prostată. O poţi găsi în verdeţuri, ciuperci, cereale integrale, seminţele germinate şi nuci.
Citeşte şi: Cum se tratează prostata mărită
Apa cu lămâie
Acest remediu te va ajuta să elimini cât mai multe toxine din alimentele procesate şi va creşte fluxul urinar. O soluţie un pic mai drastică, dar extrem de eficientă este ca pe parcursul a 2 zile să consumi doar apă cu lămâie din oră în oră.
Ponturi
Evită carbohidraţii greoi, mâncarurile condimentate şi mai ales mesele pe fugă.
Este indicată dieta cu hrană vie, cu o atenţie sporită pe seminţe, nuci, legume şi fructe proaspete.