5 plante care tratează afecţiuni ginecologice
Toate trebuie folosite cu măsură, niciodată după ureche, ci doar cu recomandarea medicului, ca elemente adjuvante, niciodată ca tratament în sine. În aceste condiţii, tratamentul cu plante pentru unele afecţiuni ginecologice poate fi util şi poate susţine procesul de vindecare. Ceea ce trebuie să ştie orice femeie,care foloseşte plante pentru afecţiuni ginecologice este că eficienţa lor creşte dacă sunt utilizate adecvat fiecărui caz în parte.
Este important de spus că fiecare plantă se utilizează conform indicaţiilor de pe pachet, iar plantele cu scop medicinal trebuie cumpărate numai de la producători care au licenţa de la Ministerului Sănătăţii, niciodată din piaţă, iar la prepararea decocturilor şi a infuziilor trebuie respectată doza recomandată.
Pentru binele viitorului copil, femeile însărcinate nu trebuie să folosească niciodată plante medicinale, cu excepţia situaţiilor în care sunt recomandate expres de medicul care monitorizează sarcina. Iată care sunt cele mai bune plante pentru afecţiuni ginecologice şi care este modul lor de utilizare standard:
Salvia. S-a dovedit că este foarte utilă pentru reducerea sângerării şi durerilor menstruale, dar şi în tratarea infecţiilor gonococice şi candida. Pentru aceste afecţiuni, eficienţa plantei creşte dacă este combinată cu muşeţel pentru băi locale.
Planta este de ajutor şi în vaginită şi anexită. Salvia nu trebuie folosită în cure mai lungi de o săptămâna. Aceasta mai are calitatea de a regla ciclul menstrual şi de a calma durerile menstruale, tinctura de salvie fiind utilă şi pentru disconfortul provocat de menopauză.
Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro