3 afecţiuni în care te ajută ceaiul de cătină

23 septembrie 2017   Problemele tale

Infecţii renale sau urinare Fructele de cătină sub formă de ceai sunt indicate nu doar pentru aportul de vitamine şi săruri minerale, ci

şi pentru efectul diuretic. Pui 3-4 linguriţe de fructe la 2 căni cu apă clocotită şi bei infuzia obţinută pe parcursul a 24 de ore. O cură n-ar trebui să dureze mai mult de 7 zile consecutive. Acest tip de tratament naturist este util în afecţinile aparatului urinar, mai ales în cazul celor cronice, şi pentru combatarea retenţiei de apă, prin eliminarea excesului de lichide din corp pe cale urinară.

Cătina are fructe cu un conţinut bogat de vitamine A, C şi P. Aceasta din urmă mai este numită citrină şi asigură absorbţia vitaminei C. Toate nutrimentele pe care le conferă cătina normalizează circulaţia sângelui, menţin permeabilitatea şi elasticitatea vaselor capilare.

Pentru efectele tonice cardiace, fructele de cătină sunt folosite sub formă de infuzie pe care e indicat s-o bei de 2-3 ori pe zi. Pentru o cană de ceai ai nevoie de 2 linguriţe de fructe şi 250 ml de apă.

Citeşte şi: La ce te ajută o cură cu fructe de cătină

Anemie

Dacă în urma analizelor ţi-a fost depistată o carenţă de fier şi eşti anemică sau rişti o anemie, timp de cel puţin 30 de zile, bea zilnic ceai de cătină, mănâncă 30 de grame de fructe de cătină sau ia câte 2 linguriţe de sirop făcut din aceste fructe.

Infuzia o prepari din 2 linguri de fructe zdrobite, peste care pui 2 căni de apă clocotită. Strecori după o jumătate de oră şi bei ceaiul de-a lungul zilei. Cătina îţi creşte aportul de fier, magneziu, calciu, vitamine din complexul B, A, E şi polifenoli, un tip de antioxidanţi care cresc imunitatea şi întârzie îmbătrânirea.

Mai multe