VIDEO: Îţi cade părul? Natura îţi oferă soluţii!

6 iunie 2014   Frumusețe din natură

Remediile naturale sunt o metodă eficientă atunci când vine vorba de revigorarea podoabei capilare şi de reducerea numărului firelor de păr pierdute.

Specialiştii atenţionează însă că trebuie să avem multă răbdare, deoarece rezultatele pot apărea după un timp îndelungat.

Însă măştile trebuie folosite şi după ce rezultatele au început să apară. Asta pentru că remediile naturale mai au şi rolul de a hrăni părul şi de a-i da vitalitate.

Ardeiul iute

Maceratul obţinut din 100 de grame de ardei iuţi şi 100 de mililitri de alcool de 40 de grade este o bună metodă de combatere a căderii părului. Cu amestecul obţinut se freacă rădăcina părului timp de cinci minute.

Specialiştii ne recomandă ca, în prealabil, să îndepărtăm seminţele (care dau iuţime), deoarece din cauza iuţelii pot apărea iritaţii la nivelul scalpului.

Dacă tot te iriţi de la acest amestec, combină-l cu o jumătate de linguriţă de miere de albine. Se face câte o cură pe săptămână, timp de jumătate de an.

Uleiul de măsline

Este numit uleiul frumuseţii, deoarece conţine o mulţime de vitamine şi de minerale benefice organismului: vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K şi fier. Se poate folosi atât intern, cât şi extern.

Astfel, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se ia câte o linguriţă de ulei, de preferinţă extravirgin, obţinut prin presarea la rece a sâmburilor de măsline.

Se recomandă administrarea lui timp de trei săptămâni, concomitent cu aplicarea măştii. Aceasta se prepară din două linguriţe de ulei de măsline şi din două gălbenuşuri de ou.

Cu pasta obţinută se masează scalpul şi se unge părul. După aceea, capul se acoperă cu o folie de aluminiu, iar deasupra se pune un prosop. Este bine ca masca să fie lăsată să acţioneze peste noapte.

Rădăcina de brusture

Este cunoscută încă din antichitate drept un remediu eficient împotriva căderii părului, datorită substanţelor antiseptice şi tonifiante pe care le conţine.

Se foloseşte sub formă de decoct, care se prepară din trei linguriţe de rădăcină mărunţită şi o jumătate de litru de apă. Amestecul se fierbe timp de 30 de minute şi se bea fără zahăr.

De asemenea, rădăcina de brusture se poate folosi şi sub formă de tinctură. În acest sens, timp de trei săptămâni, se pun la macerat 20 de grame de rădăcină mărunţită în 100 ml de alcool de 70 de grade.

Cu amestecul obţinut se masează energic scalpul, iar apoi se piaptănă părul cu o perie aspră din păr natural.

Urzica

Această plantă poate fi folosită ca tratament naturist în multe afecţiuni, fiind bogată în fier, vitaminele B2, C, K, acid folic (B9), acid pantotenic (B5), flavonoizi şi în taninuri. De asemenea, s-a demonstrat că stopează căderea părului şi previne deteriorarea sa.

În acest sens, 100 de grame de plantă şi două linguri de oţet dizolvat în 500 mililitri de apă se pun la fiert timp de 10 de minute. Cu amestecul obţinut se masează pielea capului timp de 10 minute pe zi. Pentru a obţine rezultate, procedura trebuie aplicată trei luni.

Sfaturi...

-Bea zilnic câte trei căni de ceai obţinut din următoarele plante: urzică, mesteacăn, stejar.

-Clăteşte părul cu apă rece, în care ai pus o lingură de oţet alimentar, pentru a da strălucire părului.

-Spală părul înainte de aplicarea fiecărei măşti, pentru o mai bună aderenţă.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Dr. Eugen Giurgiu doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie

Cele mai bune remedii naturiste pentru întărirea rădăcinii firului de păr sunt uleiurile vegetale, însă doar în combinaţie cu gălbenuşul de ou. Măştile se prepară simplu, peste fiecare gălbenuş adăugându-se o linguriţă de ulei vegetal.

În general, toate aceste uleiuri conţin vitaminele A şi E, recunoscute pentru beneficiile lor asupra firului de păr.

De asemenea, pentru regenerarea firului de păr se poate folosi uleiul de ricin. Părul se unge cu acest ulei, iar, pentru a fi absorbit mai repede în firul de păr, capul se acoperă cu un prosop uscat.

Dacă nu aveţi ulei de ricin, îl puteţi înlocui cu ulei de măsline.

Mai multe