Trucuri de frumuseţe cu vaselină
Tratează călcâiele crăpate
După o vară toridă în care picioarele tale au fost expuse la soare şi la praf, e posibil ca pielea de pe călcâie să fie mai uscată ca de obicei. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate potrivită de vaselină pe pielea bătătorită seara, apoi să încalţi o pereche de şosete şi să o laşi să acţioneze peste noapte. Repetă procedeul până când pielea începe să redevină moale şi catifelată.
Trucuri
Amestecă puţină vaselină cu fardul de ochi preferat; vei obţine un luciu de buze colorat şi hidratant.
Foloseşte o cantitate mică de vaselină pe piele înainte de pulverizarea parfumului, pentru ca acesta să persiste mai mult timp.
Aplică puţină vaselină pe vârfurile părului pentru a ascunde firele uscate şi despicate.
Exfoliant natural pentru buze
Şi buzele au nevoie de exfoliere din când în când pentru a evita uscarea lor. Prepară un amestec dintr-o jumătate de linguriţă de vaselină şi jumătate de linguriţă de zahăr brun. Masează delicat buzele cu această compoziţie, 1-2 minute, apoi clăteşte-le cu apă călduţă. Vei îndepărta celulele moarte, iar buzele tale vor rămâne hidratate.
Cremă hidratantă de mâini
Schimbările de anotimp, precum şi spălatul vaselor fără mănuşi de protecţie afectează pielea, iar mâinile tale tale pot avea de suferit. Aplică o cantitate mică de vaselină cu mişcări circulare, apoi acoperă-le cu mănuşi sau cu un prosop moale, cel puţin 20 de minute. Clăteşte dacă este nevoie cu apă călduţă. Pielea va ramâne moale şi îşi va recăpăta elasticitatea.
Accentuează culoarea fardurilor pe pleoape
Îniante să te dai cu fardul de ochi obişnuit, aplică puţină vaselină pe pleoape. Culoarea acestuia va fi amplificată şi va dura mai mult. Folosită fără fard, vaselina va da pleoapelor tale un aspect luminos, natural.
Ameliorează aspectul cicatricilor
Dacă ai trecut printr-o intervenţie chirurgicală şi ţi-au rămas cicatrici care te supără din punct de vedere estetic, vaselina poate fi de ajutor. Aplică seara o cantitate mică de produs pe zonele cu probleme, prin mişcări blânde, şi las-o să acţioneze peste noapte. De asemenea, vaselina îţi poate proteja pielea după ce ţi-ai făcut un tatuaj.
Îndepărtează punctele negre
De ajutor în cazul în care te confrunţi cu inesteticele puncte negre, vaselina face îndepărtarea lor mai uşoară. Se aplică puţină vaselină, în zonele cu probleme, apoi se acoperă pielea cu o folie şi se lasă să acţioneze 10 minute. Se înlătură folia, se şterge cu grijă vaselina, apoi se scot punctele negre mult mai uşor.
Soluţie pentru alungirea genelor
Cu efecte asemănătoare uleiului de ricin, vaselina ajută la regenerarea, alungirea şi îndesirea genelor. După demachiere, aplică o cantitate mică de produs cu ajutorul unei dischete de bumbac, a unui beţişor de urechi sau a unei periuţe curate de rimel pe toată suprafaţa firelor de păr, în special la baza genelor. Repetă procedeul în fiecare seară. În plus, poţi aplica acelaşi principiu şi pentru regenerarea sprâncenelor.
Atenţie!
Nu folosi vaselina pe pielea umedă, ci doar pe tenul perfect uscat!
Demachiant eficient
Dacă nu eşti adepta demachiantelor clasice, află că vaselina poate îndepărta urmele de machiaj şi chiar rimelul rezistent la apă, ameliorând totodată iritaţiile din zonele mai sensibile, precum pielea din jurul ochilor. Aplică o cantitate potrivită, la fel ca în cazul unui demachiant obişnuit, şi masează delicat tenul cu mişcări circulare. Clăteşte cu apă călduţă şi îndepărtează excesul cu un prosop moale curat.
Calmant după epilare
Iritarea după epilare este frecvent întâlnită, indiferent de metoda pe care o foloseşti pentru îndepărtarea părului nedorit. Foloseşte un strat subţire de vaselină pe zonele epilate, pentru un efect de calmare a pielii.
Balsam de păr
Când rămâi fără balsam de păr, poţi aplica fără probleme vaselină, care va hidrata şi va ajuta la descurcare. Şamponează ca de obicei, apoi las-o să acţioneze câteva minute înainte de clătire. Este recomandată în special persoanelor cu păr uscat.