Riduri? Le poţi estompa!
Fumatul, un regim alimentar dezechilibrat, neaplicarea protecţiei solare, poluarea, stresul – toate sunt de vină pentru apariţia prematură a ridurilor. Acestea sunt linii permanente care se accentuează din varii motive: mişcări musculare, scăderea nivelului de estrogen şi a grăsimilor din zona ochilor.
Uleiurile, de ajutor
Uleiul de nucă de cocos este bogat în antioxidanţi şi împiedică acţiunea radicalilor liberi, care este una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii precoce. Masează pielea din jurul ochilor cu puţin ulei de nucă de cocos în fiecare seară, înainte de culcare, pentru a ajuta la reducerea aspectului liniilor fine şi a ridurilor.
Uleiul de măsline a fost folosit pentru prima dată în urmă cu peste 5.000 de ani, când a fost extras din fructele de măsline şi egiptenii l-au adaptat rapid ca produs cosmetic. Uleiul e bogat în antioxidanţi şi vitaminele A şi E, care ajută la estomparea ridurilor. Pune 2-3 picături de ulei de măsline pe zona expusă ridării şi masează delicat. Repetă procedeul de 2 ori pe zi.
Superalimentele bune pentru piele
Pentru ca tegumentul să-şi păstreze elasticitatea, are nevoie de proteine, apă şi grăsimi sănătoase, care se găsesc în abundenţă în câteva alimente, care nu ar trebui să lipsească din regimul zilnic. Migadalele abundă în grăsimi şi vitamina E, pe când afinele au o combinaţie foarte concentrată de antioxidanţi şi vitamina C, care cresc producţia de colagen. De asemenea, roşiile sunt bogate în această vitamină, dar ele mai au o componentă importantă, licopenul, care protejează pielea de arsurile solare şi activează circulaţia sângelui.
O piele fără cusur nu se obţine doar cu crema şi îngrijirea potrivite, ci şi prin adoptarea unei diete bogată în minerale şi vitamine. Ridurile, tenul acneic, inflamaţia sunt semne ale unei stări de sănătate deficitare, cauzată adesea de o alimentaţie insuficientă în nutrimenţi.
Seleniul poate fi folosit ca tratament antirid preventiv. Neutralizează acţiunea radicalilor liberi din piele, înainte de a provoca daune şi conferă elasticitate pielii. Se găseşte în cerealele integrale, fructele de mare, usturoi, ouă şi ficat.
Cuprul este un mineral esenţial în formarea colagenului, elastinei. Cele mai bune surse de cupru sunt: stridiile, carnea de miel sau de oaie, piperul negru, nucile braziliene.
Zincul este important dacă ai un ten predispus la acnee, deoarece reduce secreţia de sebum, accelerează vindecarea cicatricilor lăsate de coşuri şi estompează ridurile. De aceea, include în dietă: nuci şi ulei de floarea-soarelui, muştar, seminţe de dovleac, carne de vită.
Capsule cu vitamina C
Vitamina C joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii şi a elasticităţii pielii. Prin reaprovizionarea organismului cu această vitamină, fie printr-un supliment oral, fie prin aplicarea pe piele a capsulelor cu vitamina C, în amestec cu vitamina E, ridurile se estompează.
Mizează şi pe masaj!
Încrucişează degetele pe frunte, astfel încât cele 2 arătătoare să se poziţioneze între sprâncene, iar degetele mari în colţul exterior al ochilor. Închide ochii, trage-ţi degetele arătătoare în sus şi cele mari spre tâmple, după care revin-o în poziţia iniţială. Repetă mişcările 30 de secunde, în 5 reprize, în fiecare zi.
Măşti pe care le poţi încerca
Zdrobeşte cu furculiţa 1 banană şi toarnă peste ea 1 linguriţă cu suc de portocale şi 1lingură cu iaurt. Omogenizează bine ingredientele, întinde pasta pe faţă şi las-o să acţioneze 15 până la 20 de minute.
Bate 1 albuş cu 1 linguriţă de suc proaspăt de lămâie şi o jumătate de linguriţă de miere. Aplică mixtura pe faţă prin mişcări circulare şi îndepărteaz-o după 15 minute, cu apă călduţă din abundenţă. Vitaminele B şi E din compoziţia albuşului estompează ridurile, riboflavina elimină toxinele, iar magneziul încetineşte procesul de îmbătrânire.
Pune 1 lingură cu ulei de măsline într-un bol şi adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Omogenizează-le şi întinde amestecul pe toată faţa. După 10-15 minute, spală-te cu apă călduţă şi tamponează tenul cu un prosop curat.
Pasează o jumătate de castravete cu câteva frunze de mentă. Toarnă compoziţia peste o jumătate de cană de iaurt grecesc şi ţine amestecul la frigider pentru câteva ore. După aceea, aplică masca pe faţă şi îndepărteaz-o cu apă călduţă, după 20 de minute. Castravetele conţine vitaminele din complexul B, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, care hidratează tenul, prevenind uscarea lui.
4 paşi antiîmbătrânire
1. Foloseşte în fiecare zi protecţie solară, indiferent de anotimp sau de condiţiile meteo. Motivul? Radiaţiile ultraviolete îmbătrânesc prematur pielea, făcând ca tenul să capete o culoare neuniformă, să fie ridat, lipsit de elasticitate.
2. Aplică pe ten exfolianţi chimici, care conţin AHA (alfa hidroxi acizi) sau BHA (beta hidroxi acizi), pentru a stimula producţia de colagen şi elimina celulele moarte de la suprafaţa pielii, accelerând astfel regenerarea cutanată.
3. Utilizează întotdeauna produse de îngrijire fără iritanţi, cum sunt alcoolul, parfumul, mentolul.
4. Ai grijă ca în crema de faţă să fie antioxidanţi (ceaiul verde, vitamina C, vitamina E, rodia, resveratrol). Pentru rezultate rapide, optează pentru seruri care au un mix de antioxidanţi.
Sfat
Cremele cu peptide de cupru ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii şi estompează liniile fine.