Cele mai eficiente soluţii naturale contra acneei

Oţetul din mere, de ajutor

Dimineaţa, dar şi seara, cu 20-30 de minute înainte de culcare, să foloseşti un tonic pentru ten. Cel mai bine este să alegi unul natural, preparat în casă.

Pui 3 linguri de oţet de mere într-o cană, peste care torni 4 linguri de apă. Cu amestecul obţinut, tamponezi coşurile. Această loţiune tonică echilibrează pH-ul pielii şi elimină sebumul în exces.

Albuşul de ou

O mască din albuş de ou are efect calmant şi reduce roşeaţa. Spală-te pe faţă cu apă şi cu săpun, apoi aplică masca din albuş.

Ca să o obţii, ai nevoie de un ou. Separi albuşul de gălbenuş, apoi baţi un pic albuşul, după care aplici pe faţă, cu ajutorul unei dischete demachiante. Laşi să acţioneze 10 minute, după care clăteşti bine.

Hidratarea, importantă

Ai grjă să bei 2 litri de apă zilnic căci favorizează eliminarea toxinelor din organism. Totodată, consumă alimente bogate în vitamina A, care reglează producerea de sebum şi are efect antioxidant.

Această vitamină ajută şi la refacerea ţesuturilor pielii afectate de coşuri. O găseşti în alimente precum morcovii, piersicile, salata verde, spanacul, pepenele galben şi cartofii dulci.

Castravetele, rol protector

O mască calmantă, indicată după o zi mai călduroasă, este cea obţinută din castravete, miere, fulgi de ovăz şi zeama de la o lămâie. Ai nevoie de un castravete potrivit, pe care îl pasezi cu blenderul, apoi îl pui într-un bol.

Adaugi zeama de la lămâie, 2 linguri de miere şi o lingură de fulgi de ovăz şi amesteci până se omogenizează. Apoi aplici pe zonele cu probleme şi laşi un sfert de oră. Clăteşti cu apă călduţă.

Nu uita să foloseşti o cremă cu factor de protecţie SPF de minimum 30. Alege un produs care nu conţine ulei şi este noncomedogenic. Nu uita să aplici crema cu SPF cu 20 de minute înainte să ieşi din casă.

Seara, ai grijă să te demachiezi foarte bine. În urma unor studii s-a demonstrat că formele uşoare şi medii de acne s-au ameliorat cu 40% la persoanele care s-au demachiat corect.

Mai multe