Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru tenul uscat
Uleiurile aromatice pot face adevărate minuni în cazul tenului cu probleme. Acestea sunt liposolubile, astfel, vor pătrunde în piele mult mai eficient faţă de creme sau geluri. Uleiurile esenţiale sunt, de fapt, esenţe vegetale şi conţin forţa vitală a plantei din care provin, responsabilă pentru efectele benefice asupra pielii.
Prin conţinutul lor bogat în fitohormoni, uleiurile esenţiale constituie adevărate tratamente anti-rid sau sebo-regulatoare. Astfel, au o capacitate de hidratare şi regenerare foarte mare şi pot diminua considerabil excesul de sebum şi iritaţia, fenomene asociate cu tenul gras şi acneea.
Uleiul de alune de pădure
Acesta este un ulei cu proprietăţi de hidratare a pielii. Poate fi folosit pentru ten mixt, gras sau acneic, pentru că reglează secreţia de sebum. Se aplică 3-5 picături pe faţă, cu masaj uşor atât pe faţă, cât şi gât, evitând zona ochilor. Se aplică seara, iar pentru rezultate optime se foloseşte şi dimineaţa.
Uleiul de argan Bogat în vitamina E şi compuşi antioxidanţi, hrăneşte, repară şi întăreşte pielea şi este recomandat în mod special persoanelor cu ten uscat. Uleiul de argan poate fi aplicat în stare naturală pe piele, fără să-l combini cu alte creme. Hidratează tenul şi oferă elasticitate. De asemenea, deţine capacitatea de a regenera pielea afectată de arsuri solare şi ajută în procesul de cicatrizare. Este bogat în steroli care îi conferă proprietăţi antioxidante, eficiente în reducerea ridurilor. Poate înlocui cu succes crema de zi sau de noapte şi redă strălucirea pielii.
Este bogat în vitaminele A şi E. Hidratează, calmează şi tonifică pielea. Foarte apreciat la acest ulei de migdale este consistenţa sa uşoară, deloc grasă, care îl face să se absoarbă rapid în piele şi să nu încarce porii. Dacă ai pielea uscată, uleiul de migdale este un emolient extraordinar, datorită acizilor graşi care pătrund în piele şi o catifelează. După ce ai curăţat tenul, aplică 2 picături de ulei de migdale pe piele. Udă mâinile cu apă călduţă şi masează uleiul cu mişcări circulare. Lasă uleiul să intre în piele, astfel, nu vei mai ai nevoie de cremă.
Uleiul de susan
Este bogat în vitamina E, proteine şi săruri minerale. Conţine antioxidanţi naturali şi acizi graşi esenţiali, care îi conferă virtuţi de restructurare a pielii. Se absoarbe în straturile cele mai profunde ale pielii, ajutând-o să se menţină hidratată din interior, un avantaj pe care alte uleiuri nu îl au.
Află AICI care sunt cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit!
Un alt avantaj oferit de uleiul de susan este acela că ajută la curăţarea în profunzime a pielii. Acesta tratează eficient şi acneea, controlează excesul de sebum şi elimină cu succes celulele moarte de la suprafaţa pielii, deoarece are o capacitate incredibilă de a atrage toxinele. Astfel, uleiul de susan are puternice proprietăţi antivirale, antifungice şi anti-inflamatorii.