Ai pete pigmentare şi pistrui pe ten? Ce să mănânci ca să scapi de probleme
Poţi ameliora aspectul pielii consumând mai multe alimente ce conţin această vitamina. Vitaminele C şi E şi antioxidanţii precum acidul elagic şi extractul din seminţe de struguri te pot scapă de petele pigmentare. Le găseşţi în cantităţi mari în citrice, căpşuni, kiwi, roşii şi rodii.
Pigmentarea devine mai vizibilă dacă petreci mult timp la soare. Pentru a-ţi proteja pielea de razele ultraviolete, consumă alimente bogate în antioxidanţi: fructe de pădure, grapefruit, ananas, prune, varză de Bruxelles, varză, ardei iute, spanac şi hrişcă. Hiperpigmentarea pielii ar putea fi un indicator al unei deficienţe de vitaminte în corp, în special al vitaminei B12.
Măsti naturale pe care le poţi încerca acasă
Miere şi păpădie
Pistruii pot fi atenuaţi cu ajutorul păpădiei. Pui o linguriţă de flori uscate şi o linguriţă de tulpini pisate şi le amesteci cu zeama de la o lămâie şi cu o lingură de miere. Apoi aplici pe faţă. Laşi să acţioneze 10 minute, după care ştergi cu un prosop umed. Aplici acest tratament timp de două-trei ori, săptămânal.
Zeamă de lămâie cu apă de trandafiri
Dacă ai pete pe ten, apa de trandafiri este remediul potrivit. Trebuie să prepari un amestec din 2 linguri de făină, 2 linguri de apă de trandafir şi 2 linguri de suc de lămâie.
Aplici masca pe faţă şi o laşi să acţioneze 20 de minute. La final, clăteşte faţa cu apă caldă.
Reţine!
Dacă ai pete maronii pe faţă, încearcă infuzia de muşeţel. Peste 2 linguriţe de plantă uscată, torni 1 cană cu apă fiartă. Laşi să se răcească, după care aplici pe ten, pe zonele cu probleme.