Cum se schimbă rutina de îngrijire a pielii toamna

12 octombrie 2020   Remedii naturiste

Bronzul de vară nu a dispărut în totalitate, dar temperaturile scăzute de toamnă încep să se simtă, iar frigul, vântul şi perioadele de umiditate crescută pot afecta foarte mult pielea. Toamna, rutina de îngrijire a pielii trebuie să se schimbe, pentru ca aceasta să fie pregătită să înfrunte cu brio frigul iernii.

Curăţare delicată

Poluarea, machiajul, stresul şi vremea se numără printre factorii care îţi pot afecta pielea. Un produs natural pentru curăţarea pielii poate fi săpunul de Alep. Acesta este recomandat în special pentru pielea uscată, cu condiţia ca procentul de ulei de măsline din el să fie ridicat, iar cel de ulei de dafin să nu depăşească 20-30%. Dacă suferi de eczeme sau de alergii ale pielii, alege un săpun de Alep cu un procent mai mare de ulei de dafin, pentru a beneficia de proprietăţile sale dezinfectante. Săpunul de Alep cu un procent ridicat de ulei de dafin este recomandat şi pentru tenul gras.

Exfoliere săptămânală

Epiderma este vie şi se regenerează constant. Însă, uneori, celulele moarte rămân la suprafaţă, contribuind la senzaţia de piele uscată sau aspră. Se recomandă exfolieri regulate, pentru a permite pielii să respire şi să se regenereze mai bine. Poţi prepara uşor produse pentru exfoliere blândă, folosindu-te de uleiuri esentiale şi câteva ingrediente pe care le ai în casă. Amestecă zaţul de cafea cu ulei de măsline şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă şi freacă pielea de pe corp uşor, înainte de duş.

Pentru ten, amestecă două linguri de brânză de vaci, două linguri de miere şi două linguri de ulei de măsline sau de migdale dulci, la alegere. Masează faţa timp de 10 minute cu acest amestec, evitând zona ochilor, şi apoi clăteşte cu apă.

Hidratare profundă

Cu siguranţă, această etapă din îngrijirea pielii este valabilă în orice anotimp, pentru că hidratarea este secretul unei epiderme sănătoase şi strălucitoare. Toamna, pielea are nevoie de o cremă cu o capacitate mai mare de hrănire. Tratamentele pe bază de ulei de cocos sunt extrem de utile pentru piele, mai ales pentru acele zone unde epiderma este extrem de subţire. Momentul ideal pentru a aplica uleiul de cocos pe corp este după un duş, pentru că astfel este mai bine absorbit. Aplică uleiul în strat subţire şi masează pentru ca acesta să intre în piele.

Pentru hidratarea şi hrănirea tenului, foloseşte săptămânal măşti naturale preparate în casă. O mască potrivită pentru toate tipurile de ten este cea realizată din pulpa unui avocado şi câteva linguri de ulei de măsline. Se lasă să acţioneze 15 minute şi se clăteşte.

O mască anti-îmbătrânire poate fi preparată dintr-un avocado, un morcov fiert la aburi şi două linguri de smântână. Amestecă totul până obţii o pastă groasă şi aplică masca pe faţă. Lasă să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte cu apă rece.

Pentru că şi picioarele au nevoie de o mai mare hidratare, te poţi folosi şi în cazul lor de uleiuri naturale. Uleiul de ricin hidratează pielea, dar este eficient şi pentru eliminarea bătăturilor. Uleiul de argan are proprietăţi de emoliere şi poate fi folosit seara, înainte de culcare. Masează pielea şi pune-ţi şosete, astfel încât căldura să activeze proprietăţile uleiului.

Pentru mâini moi şi hidratate, foloseşte produse naturale cunoscute pentru virtuţile lor: glicerina, care are un efect reparator şi emolient, mierea şi ceara de albine, ce protejează şi hrănesc pielea, uleiul de migdale dulci, de argan, de ricin sau de avocado, cu un puternic efect hidratant, hrănitor şi anti-îmbătrânire.

Alimentaţia este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii. Include în dietă peşte care contribuie la menţinerea supleţii pielii datorită acizilor graşi pe care îi conţine, produse bogate în caroten, precum morcovii şi caisele, cerealele integrale, bogate în seleniu, cu proprietăţi antioxidante, citrice, pentru conţinutul ridicat de vitamina C benefică pentru întârzierea apariţiei ridurilor. De asemenea, pentru o piele frumoasă ai nevoie de o hidratare corectă, deci nu uita să bei cel puţin doi litri de apă zilnic.

Sursa foto: Pexels.com

Mai multe